Haberler

Şehitkamil Belediyesi ve Açev İşbirliğiyle Eğitime Destek

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Gaziantep İşlevsel Yetişkin Okuma-Yazma Programı İl Temsilciliği, Şehitkamil Belediyesi ile işbirliği yaparak 30 kursiyere eğitim semineri verdi.

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Gaziantep İşlevsel Yetişkin Okuma-Yazma Programı İl Temsilciliği, Şehitkamil Belediyesi ile işbirliği yaparak 30 kursiyere eğitim semineri verdi. Seminere katılarak başarılı olan kursiyerler için sertifika töreni düzenlenerek 'gönüllü öğretici' sertifikası verildi.

'EĞİTİM' İŞBİRLİĞİ

Şehitkamil Belediyesi, eğitime katkı sağlayacak her türlü projenin destekçisi olmayı sürdürüyor. Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep'te Sani Konukoğlu Vakfı sponsorluğunda Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Gaziantep İşlevsel Yetişkin Okuma-Yazma Programı (İYOP) İl Temsilciliği ile işbirliği yaptı. İYOP kapsamında verilen eğitimlere, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinde görevli 28 ana sınıfı öğretmeni ve 2 gönüllüden oluşan toplam 30 kursiyer katıldı. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde gerçekleştirilen eğitim semineri, 15 gün sürdü. Seminer sonunda başarılı olan 27 kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden onaylı 'gönüllü öğretici' sertifikası verildi.

TÜRKİYE GENELİ 799 BİN 754 KİŞİ FAYDALANDI

Düzenlenen eğitim seminerine ilişkin açıklamada bulunan AÇEV Gaziantep İYOP İl Temsilcisi Esin Özgül, ilk kurumsal işbirliğini Şehitkamil Belediyesi ile yaptıklarını söyledi. Esin Özgül, 14 yaş ve üzeri okuma-yazma bilmeyen yetişkinlerin okuryazar olabilmesi için çalıştıklarını dile getirdi. Gaziantep İl Temsilcisi Özgül, "Okuma-yazma öğrenmek isteyen kişilere Halk Eğitim Müdürlüğü'nün 1. kademe kurslarına denk 'okuryazarlık belgesi' veriyoruz. AÇEV'in Gaziantep'teki sponsoru Sani Konukoğlu Vakfı. Biz bu sene 17. dönem gönüllü öğretici seminerini Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren sosyal tesisler ve aile merkezlerinde görevli ana sınıfı öğretmenleri için düzenledik. Eğitim seminerine, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde görev yapan 28 anasınıfı öğretmeni ve 2 gönüllü kursiyerimiz katıldı. 5 Ocak tarihinde başladık, 21 Ocak tarihinde de eğitim seminerini bitirdik. Eğitimlerimizi Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde verdik. Eğitim sonunda bir sınav yaptık. Bu sınav sonucunda da başarılı olan 27 'gönüllü öğretmen' eğitim ordusuna katıldı. Bu kursiyerlerimizle Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki sosyal tesis ve aile merkezlerinde okuma-yazma bilmeyenler için kurs açacağız. Şehitkamil Belediyesi ve Sani Konukoğlu Vakfı'na destekleri için teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

SEFERBERLİK BAŞLATMIŞ DURUMDAYIZ

Düzenlenen eğitim semineriyle ilgili değerlendirmesinde bulunan Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, Gaziantep'te okuma-yazma kursuna büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Gaziantep'te yaşanan eğitim sorununu çözmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi. Gaziantep'in yüksek oranda göç aldığını kaydeden Özkeçeci, "Bütün sosyal tesis ve aile merkezlerimizde okuma-yazma kursları açarak 500'ün üzerinde hanımefendiye okuma-yazma öğretmek üzere bir seferberlik başlatmış durumdayız. Bu konuda da kendi eğitmenlerimize AÇEV ile işbirliği içerisinde eğitimler aldırdık. Eğitici olarak belge aldılar. Hocalarımız, okuma-yazma bilmeyen kişilere okuma-yazma öğretecek. Bu konuda bir faydamız olursa kendimizi çok mutlu hissederiz" ifadelerini kullandı.

Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler, okuma-yazma bilmeyen kişilere okuma-yazma öğretecekleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını kaydetti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

anne çocuk eğitim vakfı sani konukoğlu şehitkamil gaziantep Yerel Haberler

title