Haberler

Şehit Yakınları ve Gazilerin Onuruna Yemek Verildi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği tarafından şehit yakınlarına ve gazilerin onuruna yemek verildi.

18 Mart  Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Adana Valiliği tarafından şehit yakınlarına ve gazilerin onuruna yemek verildi.

Adana'da bir otelde gerçekleşen yemeğe şehit yakınları ve gaziler, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile bürokratlar katıldı. Şehitler için dua okunmasının ardından konuşan Vali Demirtaş, şehit yakınları ve gazilerle aynı sofrayı paylaşmanın kendileri için büyük şeref olduğunu söyledi. Her milletin hafızasında tarih boyunca girdiği mücadelelerin derin izleri olduğunu anlatan Demirtaş, "Şanlı tarihimiz de birbirinden değerli zaferlerle doludur. Çanakkale Zaferi ise bunların başında gelir. Çanakkale, yüreği imanla ve vatan aşkıyla çarpanların, pervasız bir işgale gövdesini siper ettiği yerdir" dedi.

Vali Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile tüm dünyaya barış, huzur ve insanlık dersi verdiğini de belirterek, şöyle devam etti:

"Mehmetçiklerimiz ülkemizin güvenliğini sağlamak adına, Çanakkale'de ve Dumlupınar'da olduğu gibi yedi düvele verdiği mücadelenin bir benzerini Afrin'de; PKK, PYD, YPG ve DAEŞ gibi terör maşalarına karşı sürdürüyor. Harekatta ciddi aşama kaydedildiğini hep birlikte görüyoruz. Buradan harekatta görev yapan tüm Mehmetçiklerimize bir kez daha muvaffakiyetler diliyorum. Bilinmelidir ki; güvenlik güçlerimizin teröre karşı yürüttüğü mücadele, azim ve kararlılıkla sonuna kadar sürdürülecek, millet olarak bizim irademizi ve basiretimizi sınayanların sonu, yine hüsran olacaktır. Bu vesile ile Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünde, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tüm dünya milletlerinin hafızasına kazıyan, başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimize şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum."

Konuşmanın ardından şehit çocukları ve yakınları, şiirler okudu.

FOTOTĞRAFLI - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Zaferi Mahmut Demirtaş Adana Valiliği Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title