Haberler

Şehit annelerinin acısı dinmiyor

Güncelleme:

Şehit annelerinin acısı dinmiyor 18 Mart Şehitleri Anma Gününde çocuklarının kabri başına gelen anneler her şehit haberinde aynı acıyı yaşadıklarını yüreklerinin kavrulduğunu söyledi Bir şehit eşinin de eşinin mezarına "seni seviyorum" yazısı bıraktığı görüldü 18 Mart Şehitleri Anma...

Şehit annelerinin acısı dinmiyor

18 Mart Şehitleri Anma Gününde çocuklarının kabri başına gelen anneler her şehit haberinde aynı acıyı yaşadıklarını yüreklerinin kavrulduğunu söyledi

Bir şehit eşinin de eşinin mezarına "seni seviyorum" yazısı bıraktığı görüldü

ADANA - 18 Mart Şehitleri Anma Gününde çocuklarının kabri başına gelen anneler her şehit haberinde aynı acıyı yaşadıklarını yüreklerinin kavrulduğunu söyledi

Korona virüs önlemleri nedeniyle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri Adana'da da sade bir törenle yapıldı. Törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve bir kaç komutan katıldı. Asri Mezarlıktaki şehitliğe önceki yıllara göre oranla şehit yakınlarının katılımı da az oldu. Şehitliğe gelen annelere çocuklarının mezarı başında dua etti. Çocuklarının mezarını da temizleyen anneler bir süre çocuklarının mezar taşındaki fotoğrafına bakıp kaldı.

Şehit Fatih Yeniay'ın annesi Fatma Yeniay'da kocası Zeki Yeniay ile birlikte oğlunun mezarına geldi. Anne Yeniay 18 Şubat 2016 tarihinde terhisine 2 ay kala Diyarbakır-Lice karayolunda PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan oğlunu hiç unutmadığını acısının hala yüreğini yaktığını belirterek, "Aynı duygu aynı özlemle, Fatihimizi ziyarete geldik. 2016 yılında şehit oldu tam 4 yıl geçti. Onsuz 4 yıl çok zor geçti, özlüyoruz. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Her şehit haberi geldiğinde aynı duyguları yaşıyoruz ciğerimiz yanıyor. Çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin ama şehitlik mertebesi de güzel gurur duyuyoruz" dedi.

10 Temmuz 2016'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen'in annesi Fedai Yelmen de bugün de oğlunu unutmadı. Yelmen mezarı başında saatlerce oturup oğlunun fotoğrafına bakıp dua ederek, "Oğlum şehit olalı 4 yıl oldu. Onsuz çok zor geçiyor evlat kaybetmesi her şeyden zordur. Çaresizlik çok kötü bizim artık dünyamız yıkılmış diyecek bir şey yok. Yeni şehit haberleri geliyor ama zaten biz günlük o acıyı yaşıyoruz" diye konuştu.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 12 Nisan 2016 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından bir eve tuzaklanan bombanın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kadir Demiryürek'in geride bıraktığı eşi Gülcan Demiryürek ise eşinin mezarına, özlemini dile getiren "seni seviyorum" yazısı bıraktığı görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Yeniay PKK Genel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

title