Haberler

Sedat Peker'in Sorgusu Yapıldı

Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Birinci Ergenekon Davası'nda Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın çapraz sorgusu yapıldı. Davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atıldığında cezaevinde olduğunu belirterek, hiçkimseye eylem talimatı vermediğini belirtti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'sı tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası'nın 199. duruşması sona erdi. Duruşmada Birinci Ergenekon Davası'nda Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Boğaç Kaan Murathan'ın çapraz sorgusu yapıldı.

Savcı Pekgüzel, soruşturma sırasında "Ergenekon" dosyasıyla bağlantılı verdiği ifadesini değiştirmesi için tutuklu sanıklardan Bedirhan Şinal'e yazılan mektupları okuyarak, Şinal'in yakınlarının hesabına yatırılan paralara ilişkin sorular sordu. Sanık Murathan'a, savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması olayının faili olan Bedirhan Şinal'i, arkadaşı Hakan Karataş aracılığıyla yönlendirip yönlendirmediğini sordu. Murathan da, Cumhuriyet Gazetesi'ne bir husumetinin bulunmadığını ve herhangi bir suikast girişimi içinde de olmadığını savundu.

Savcı Pekgüzel, Sedat Peker'in de yargılandığı Kelebek Operasyonu davasında gözaltına alınan ve hakkında takipsizlik kararı verilen Hakan Karataş'ın, Bedirhan Şinal'e cezaevinde kalırken, kağıdı buruşturup top yaparak attığı mektuplarını okudu. Pekgüzel söz konusu mektuplarda Şinal'e polis aleyhinde ifade vermesinin istenildiğini, bunun karşılığında da Şinal'in dayısının hesabına para yattığını, ayrıca mektuplarda Şinal'den Murathan'ın masum olduğuna yönelik ifade vermesinin istenildiğini belirtti. Savcı Pekgüzel, "Hakan Karataş, 'Benim yazdığım gibi ifadeni değiştir. Boğaç Kaan Murathan ile aranızı düzelteceğim, hiçbir sorun kalmayacak. Anneannenin hesabına 5 bin lira yatırtacağım, anneannen görüşte sana fişini getirecek' diye yazmış. Bununla ilgili ne diyeceksiniz?" diye sordu.

"CUMHURİYET GAZETESİ'NE MOLOTOFKOKTEYLİ ATTIRMADIM"

Murathan da, "Ben Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli attırmadım. Hakan Karataş'ın niye böyle yazdığını bilmiyorum. Bedirhan Şinal'e böyle bir mektup yazmasını istemedim. Belki bana bir iyilik yapmak için yazmış olabilir" dedi. Pekgüzel'in "Hakan Karataş neden ifadesini değiştirmesi için Şinal'e yazı yazıyor, Şinal'in dayısının hesabına para yatırılıyor. Siz mi yönlendirdiniz" diye tekrar sordu. Murathan, "Şinal, bizleri suçlayan ifadeler vermişti. Madem öyle neden Bedirhan'ı, benim adamım olduğu söylenen Hakan Karataş'ın yakınındaki koğuşa koydular" diye cevap verdi.

Duruşmada söz alan davanın tutuksuz sanığı Sedat Peker, Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atıldığında cezaevinde olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Ben olayı gazeteden okudum. Daha sonra olayın 'İlhan Selçuk ile Sedat Peker arasındaki düşmanlık nedeniyle olduğu' hikayesine gelindi. Benim neden İlhan Selçuk ile düşmanlığım olsun diye çok düşündüm. Milyonlarca seçeneği düşünüp 3 mantıksız sebepte karar kıldım. 1. Ben gençliğinde kabadayı kültürünün etkisinde olduğum için nam yapmak için yapmış olabilirim. 2. Organize şuç örgütü liderliği ile suçlanıyorum, para istemiş olabilir. Ama İlhan Selçuk'un parası yok. 3. Gazeteyi ele geçirmek için İlhan Selçuk'u korkutmuş olabilirim. Ailemin 7 kuşaktır milliyetçi, muhafazakar olduğunu herkes bilir. Ama o gazetedeki gazetecileri kör testere ile kesseniz benim sahibi olduğum gazetede çalışmazlar."

Peker, ayrıca Boğaç Kaan Murahan'a eylem talimatı verdiğine ilişkin "O tarihlerde ben cezaevindeydim. Ne Murathan ne de ailesinden birisi ziyaretimi gelmedi" dedi. Sanık Murathan'ın çapraz sorgusuna ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarına erteledi. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

Aziz Yıldırım: Seçimi kazanırsam Jose Mourinho'yu getireceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title