Haberler

Samsun: Yeni Yıl Hediyeniz Kitap Olsun

Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (Say-der) Başkanı Ahmet Seven, Yılbaşında Hediye Alınımda Artış Olduğunu, Alınacak Hediyelerin Arasında En Başka Kitap Olması Gerektiğini Söyledi.

Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven, yılbaşında hediye alınımda artış olduğunu, alınacak hediyelerin arasında en başka kitap olması gerektiğini söyledi.

Yılbaşında hediye alırken kitap almanın okumayı teşvik açısından önem taşıdığını belirten Seven, dernek olarak kitap bağış kampanyalarının devam ettiğini, bu anlamda 'veren el ile alan el' arasında bir köprü olmaya çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'nin kitap okuma sıralamasında dünya ülkeleri arasında oldukça geri olduğunu dile getiren Seven, "Yılbaşında insanlar sevdiklerine hediye vermek için birbirleriyle yarışacaklar. Bu hediyelerin arasında yine kitap olmayacak. Biz hediyenin en güzelinin kitap olduğuna inanıyoruz. Bunun için hem okuma alışkanlığının artırılması hem de kitaba gerekli ilginin gösterilmesi için yılbaşında mutlaka sevdiklerimize kitap hediye edelim. Ülkemizde okuma alışkanlığını üst sıralara çıkarmaya çalışıyoruz. Böyle önemli günlerde teşvik önemli. Japonya'da bir kişiye yılda 25, Fransa'da 7 kitap düşerken ülkemizde 6 kişiye ancak bir kitap düşmektedir. Buna karşılık günde ortalama 4 saat televizyon izleme oranıyla dünya ikincisiyiz. 186 ülke arasında kitap okuma sıralamasında 76. sıradayız. Bu rakamlar üzüntü vericidir. Oysa biz medeniyetlere ışık tutan ve yol gösteren eserlere imza atan bir milletin çocuklarıyız" dedi.

Kitapların 'ruhun gıdası' olduğunu, günümüzde ruh çöküşünün altında yatan gerçeğin bu gıdanın eksikliğinden kaynaklandığını ifa eden Seven, "Kitap okumayan bir insan gelişip yaşadığı çağa ayak uyduramadığı gibi, okumayan toplumlar da bu anlamda geri kalmaya mahkumdurlar. Kitap okumayan insan ve toplumlar ancak birbirlerinin canına okumaktadırlar. Bunları yaşayarak görmekteyiz. Yaşadığımız kültür erozyonunun başlıca sebeplerinden birisi de kitap okuma alışkanlığını kaybetmemizdir. Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuda ortak kampanyalar tertiplemelidir. Özellikle cezaevlerinde yatan mahkumlara okudukları kitap sayısına göre ceza indirimine gidilmelidir. Bu bakımdan cezaevlerine birer okul gözüyle bakılmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title