Haberler

Samsun: Samsun'da Yerel Yönetimler

Samsun Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belde Halkının Kurbanlarını Rahat Bir Ortamda Kesebilmeleri İçin Karşıyaka, Gazi Osman Paşa ve Uludağ Mahallelerinde Kurban Kesim Yerleri Hazırladı.

Samsun Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, belde halkının kurbanlarını rahat bir ortamda kesebilmeleri için Karşıyaka, Gazi Osman Paşa ve Uludağ mahallelerinde kurban kesim yerleri hazırladı.

Beldenin 3 ayrı noktasında hazırlanan kurban kesim yerlerindeki son eksiklikleri gideren Zabıta Müdür Yardımcısı Cezmi Genez, vatandaşların rahat ve hijyenik ortamlarda kurbanlarını kesebilmeleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 4 günlük bayram boyunca hizmet vereceğini kaydeden Genez, "Vatandaşların kurbanlarını rahat ve temiz ortamlarda kesmeleri için kurban kesim yerlerini hazırladık. Ayrıca kurban kesim yerlerinde kurbanlarını kesen vatandaşlarımıza gerek kurbandan kalan sakatatlar ve gerekse kurban hisselerini dağıtmaları için poşetler vereceğiz" dedi.

Vatandaşları, mahalle aralarında ve caddelerde kurban keserek, cezalı duruma düşmemeleri konusunda da uyaran Genez, "Amacımız belde halkımızın rahat ve temiz ortamlarda kurban ibadetlerini yerine getirmeleridir. Bunun içinde Canik Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Buna rağmen kendi imkanlarıyla cadde ve sokaklarda kurban kesen vatandaşlarımız olursa, gelecek şikayet veya yapılacak kontrollerde böyle bir durumla karşılaşılırsa gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Halkın sağlığı çok önemli. Bunu hiç kimse ihmal etmemeli" diye konuştu.

Mahalle ve sokaklarda kurban kesen vatandaşların karşılaşacakları cezalar hakkında bilgi veren Cezmi Genez, kurban satış alanı dışında kurban satışı yapanlara 150 YTL, çevreyi kirletenlere 50 YTL ve görevliye mukavemette bulunanlara ise 200 YTL'lik para cezası uygulanacağını açıkladı.

Öte yandan, Temizlik İşleri Müdürülüğü ise yağan kar nedeniyle yol kenarlarında biriken karları ve kaldırımda oluşan buzları temizliyor. Beldede sürdürülen kaldırım temizle çalışmalarının yanı sıra özellikle kurban kesim yerlerinde vatandaşların kurbanlarını hijyenik bir ortamda kesmeleri için kurban kesim yerleri su ile yıkanıyor.

(SAM-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title