Haberler

Sakık: Kazım Karabekir'in Ne Yaptığını Herkes Biliyor

Güncelleme:

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, "Mustafa Kemal bile Kazım Karabekir'e, Ermeni olaylarında 'alçaklık yaptın' demiştir." dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı. Sakık, canlı yayında Kazım Karabekir caddesinin isminin değiştirmek istemesiyle alakalı, "Mustafa Kemal bile Ermeni konusunda tehcir döneminde Karabekir'e 'alçaklık yaptın' demiştir. Ben Ağrı'da militarist çağrışım uyandıracak hiçbir şey olmasını istemiyorum. Buna Ağrı halkı karar verecek." dedi. Sırrı Sakık' konuşmasını şöyle sürdürdü;

"ERMENİ OLAYLARINDA ALÇAKLIK YAPTINIZ"

"Ağrı'nın göbeğinde pilotlar anıtı var. Tam göbeğinde. Kürtlere ölüm saçan, kusan o pilotların anıtı tam meydanda. Kürtler her gün onu görerek yaşıyor. Benim amacım şu, orada militarizmi çağrıştıracak caddelerden, yerlerden o adları kaldırmak lazım. Bu ülkenin vicdanı olan Nazım Hikmetlerin, Ahmet Ariflerin, Ahmedi Hani gibi barışı andıran isimleri koymak lazım... Mustafa Kemal bile Kazım Karabekir'e kendisiyle ilgili 'Sizler Ermeni olaylarında alçaklık yaptınız' demiştir. Biz bu topraklarda militarist çağrışımlı isimleri kaldırmak istiyoruz."

SAKIK NE DEMİŞTİ?

BDP'li Sakık, verdiği röportajda, "Mustafa Muğlalı Kışlası da parlamentodaki tepkiler, halkımızın tepkisi nedeniyle kaldırıldı. Biz, bunlara müsaade etmeyeceğiz. Halka zulüm eden abideleri, her gün halkın gözünün içine soka soka; hatta Kürt çocukları o abideleri gördüklerinde, 'Eğer çare yoksa yol çaredir' diyerek kendilerini isyanın adresi olan dağlara atıyorlarsa, barışı inşa edeceksek bunları bir an önce ortadan kaldırmalıyız. Bu kentte buna benzer caddeler var. Kazım Karabekir gibi, onlarcası var. Bu coğrafyanın ruhu ile örtüşmeyen cadde ve sokaklardır, bu tür utanç abidelerinin kaldırılmaları gerekir" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Hakan Coşkun Kazım Karabekir Sırrı Sakık Ağrı Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

500

Yorumlar (113)

abc:

Ahmet Hakan, ermeni birisine islamdan bahsediyorsun. sakıkın derdi zaten kazım karabekirin dedeleri ermenilere karşı savaşmış olması ve müslüman bir komutan olmasıdır. sakıkın kitabında allah yerine apo yazıyordur bunun için bir akıl-mantık terazisi yoktur. kime ne anlatırsın. etme bulma dünyası rüzgar ekien yerden fırtına biçilir.

59
15
yanıtYanıtla
ADN01uzunogluedip@hotmail.com:

çok çok ÇOK AMA ÇOK haklısın ABC

yanıt0
yanıt0
FATİH MEHMET:

EĞER Kİ KAZIM KARABEKİR OLMASAYDI MUSTAFA KEMAL CUMHURİYETİ KURABİLİR MİYDİ O Kİ VATAN SEVDALISI Bİ ADAMDI VE SEN O ADAMIN TIRNAĞININ KİRİNE KURBAN OLABİLİRMİSİN ACABA BUNU DÜŞÜN SIRRI BEY ?

51
22
yanıtYanıtla
bitlis:

sonuna kadar arkandayız sırrı başkan.başarılar sana

12
51
yanıtYanıtla
muratm.bahadir34@hotmail.com:

Saçmalamış karabekir Atatürk ün en samimi arkadaşlarından biridir tarihde böyle bir konuşmanın geçtiği bir anektot yoktur karabekir olmasaydı Atatürk samsuna çıktıktan sora hiç bir şey yapamazdı çünkü Atatürk hakkında tutuklama emri çıktığı ve görevden alınma haberi geldiği halde Karabekir hala Atatürk e doğu cephesi ordusuyla seninleyim demiş ve yanında olmuştur ayrıca yine karabekir doğu cephesinde olmasaydı o boş konuşan zatın belediye başkanı olduğu o güzel ağrımız bugün rus toprakları olurdu

38
8
yanıtYanıtla
AGA:

Atatürk''ün o dönem K.Karabekir Paşaya Alçak diyebilecek bir gücü yoktu. Çünkü O dönemde düzenli tek orduya sahip olan K.Karabekir paşaydı ki dilerse K.Karabekir Atatürkün emrine girmek yerine Doğuda bağımsızlık ilan edebilecek kadar yetkili ve halk tarafından sevilen biriydi. Alçak kelimesini sayın Ağrı Belediyesi başkanına iade ediyorum( İsmini bile anmak istemiyorum Sayın kelimesini sadece Belediye başkanlığına dutduğum sagıdan dolayı yazdım)

38
6
yanıtYanıtla
Cengiz küçük:

Bu ermeni uşağı hain dedemize adamıza küfür edemez hükümet bu provokatör konusunda işi halka bırakmamalı gereğini yapmalı bu ... samsunda halka küfretti olaylar çıkardı şimdi aynı şeyi yapıyor gittiği yol çok tehlikeli bu ... devlet gereğini yapmalıdır.

35
8
yanıtYanıtla
saçma:

oraya terörist başların ismini katacak bu amacı belli çok saçmalamış ..kazım karabekir olmasaydı şimdi oo da yok olacaktı bu nasıl bii suçlama .

32
11
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

sil hemen sil değerli kürt büyüklerinin isimlerini ver musa anter gibi şeyh sait gibi destekleriz...

15
23
yanıtYanıtla
TOKMAKasddff@hotmail.com:

MADEM MILITER BIR YAPI ISTEMIYORSUN NEDEN PKK YI DESTEKLIYORSUN?ZIRVALAMADA NIRVANA YAPMIŞ CAHIL..

30
7
yanıtYanıtla
Tüm 113 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title