Haberler

RTÜK Kadın Programlarının Nabzını Tuttu -RTÜK, 25-26 Kasım Tarihlerinde Telefonla 11 İl Merkezinde Toplam 609 Kadın ve Erkeğin Katılımıyla Bir Anket Gerçekleştirdi -Ankete Göre İzleyicilerin Yüzde 70'i Kadın Programlarını İzlediğini İfade Etti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Bazı Televizyon Kanallarında Gündüz Kuşağında Yayınlanan ve Kadın İzleyicilere Yönelik Olan Programlara İlişkin Anket Yaptırdı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bazı televizyon kanallarında gündüz kuşağında yayınlanan ve kadın izleyicilere yönelik olan programlara ilişkin anket yaptırdı.

RTÜK Başkanı Zahid Akman ve RTÜK üyelerinin ''sabah kadın kuşak programlarını'' ele almak üzere televizyon yöneticileri ve program yapımcılarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamaya göre, RTÜK'ün, kadın kuşak programlarına gelen yoğun şikayetler üzerine GfK Türkiye'ye yaptırdığı anket çalışmasında dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı.

25-26 Kasım 2006 tarihlerinde telefonla yapılan ve Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri, Konya, İzmir, İstanbul, Samsun, Erzurum ve Gaziantep'te toplam 609 kadın ve erkeğin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre; izleyicilerin yüzde 70'i kadın programlarını izlediğini belirtti.

Kadın programlarını izlemediğini belirten katılımcıların yüzde 30'u ise, izlememe nedenlerini, ''İlgimi çekmiyor, tercih etmiyorum, televizyon izleme olanağım yok, saçma bulduğum için, kavga gürültü olduğu için, konukları beğenmiyorum, duygu sömürüsü olduğu için, basit buluyorum ve yararlı bulmuyorum'' şeklinde açıkladı.

-KADINLAR DAHA ÇOK İZLİYOR...-

Ankete göre, kadın izleyicilerin yüzde 84'ü, erkek izleyicilerin ise yüzde 56'sı kadın programlarını izlediğini dile getirirken, kadın programlarını izleyenlerin yüzde 73'ü ''programları beğendiğini'', yüzde 13'ü ''ne beğendiğini, ne beğenmediğini'', yüzde 14'ü ''beğenmediğini'' belirtiyor.

Ankette ''444 1 178 RTÜK İletişim Merkezi''ne en fazla şikayet edilen 5 program sorulduğunda ise beğeni düzeyi yüzde 51'e düşerken, ''Ne beğenen, ne beğenmeyenlerin'' oranı yüzde 30, beğenmeyenlerin oranı ise yüzde 19 olarak gerçekleşti.

-NEDEN BEĞENMİYORLAR?-

Ankette, kadın programlarını izleyenler ''beğenmeme'' nedenlerini ise şöyle sıralıyorlar:

''Onlar gösteri, insanları kandırıcı şeyler. Bu kişilerin hayatı bizi ilgilendirmiyor. Çocuklarımıza daha faydalı bilgiler verseler daha iyi olur. İyi, inandırıcı ve doğal değiller. Düzeysiz buluyorum. Hepsi komik durumdalar. Psikolojik açıdan insanları rahatsız ediyorlar. Çocukların kafasını karıştırdığını düşünüyorum.''

Söz konusu programları izleyen kadınların yüzde 62'si ''programları faydalı bulurken'', yüzde 38'i ''faydalı bulmadığını ama izlediğini'' belirtiyor.

Kadın programlarını izleyen erkek izleyicilerin yüzde 52'si ''programları faydalı bulurken'', yüzde 48'i ise ''faydalı bulmadığını ama izlediğini'' ifade ediyor.

İzleyicilerin kadın programlarını beğenmedikleri ve faydalı bulmadıkları halde izlemeye devam etmelerinin temel sebebi olarak, ulusal bazda en çok izlenen kanallarda aynı saatlerde aynı tür programların yayınlanıyor olmasını gösterdiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title