Haberler

Ramazan'ın Önemi

Amasya Müftüsü Selami Emen, "Toplumların Hastalanması Demek Olan Sosyal Çözülme Tehlikelerine, Batıl ve Sapık İnançlara Sapma Olaylarına Karşı, Ramazan Ayının Manevi Ortamı Çok Önemlidir" Dedi.

Amasya Müftüsü Selami Emen, "Toplumların hastalanması demek olan sosyal çözülme tehlikelerine, batıl ve sapık inançlara sapma olaylarına karşı, Ramazan ayının manevi ortamı çok önemlidir" dedi.

Oruç tutanların bu ibadetin sevabına nail olacağını belirten Müftü Selami Emen, "Mazeretsiz tutmayanlar büyük günah işlemiş olurlar. Oruç açlık demek değildir. Oruç perhiz de değildir. O, Allah'ın emri olan bir ibadettir ve günahlara kefarettir. Gece imsak vaktinden akşam gün batıncaya kadar Müslüman'ın ibadet niyetiyle yeme, içme ve cinsi arzulardan kendisini tutmasıdır. Yani orucu bozan şeylerden hiçbirisini yapmadan kendisini alıkoymasıdır" diye konuştu.

Oruçla ilgili meselelerin ilmihal kitaplarından öğrenilmesi gerektiğini, tereddüt edilen konularda müftülüklere sorulabileceğini ifade eden Selami Emen, "Sabah ezanları sahurun sonunda yani sabah namazı vaktinin ilk anında okunmaktadır. Ezan imsak vakti olduğu için ezanla birlikte yeme içme biter. Artık oruç başlamıştır. Bunlara çok dikkat edilmelidir. Ailemizde mükellef çağına gelmiş kız ve erkek çocuklarımıza oruç tutturalım. Ramazan ayı boyunca namazlarımızı camilerde cemaatle kılmaya, camilerde

okunan hatmi şerifleri dinlemeye, teravihleri kaçırmamaya, kötülükleri terk edip iyilikleri hayata hakim kılmaya çalışalım" şeklinde konuştu.

(DY-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title