Haberler

Putin, ABD'yi Uyardı: Yaptıklarınıza Aynı Şekilde Cevap Vereceğiz

Güncelleme:

Rusya lideri Putin, ABD'deki Rus medya kuruluşlarının çalışanlarına yönelik baskıları "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak niteledi ve Washington'ı, "aynı şekilde yanıt vereceğiz" diyerek uyardı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Amerika'da çalışan Rus medya kuruluşlarına yönelik eylemlerini 'ifade özgürlüğüne saldırı' olarak niteledi ve Washington'ı, Moskova'nın kendilerine 'aynı şekilde yanıt vereceği' konusunda uyardı.

ABD YÖNETİMİYLE DALGA GEÇTİ

Vietnam'da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'nın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Putin şu ifadeleri kullandı:

"Halk arasında söylendiği gibi, bu kadar hüzün verici olmasaydı, komik olurdu. Zira ABD'de bunu yapanlar sürekli olarak göğüs gere gere 'gayretli demokratlar', dünyada bir numara olduklarını söylüyordu ve bu bağlamda ifade özgürlüğü her zaman demokrasinin ışığı gibi öne çıkarılıyordu. İfade özgürlüğü olmadan demokrasi de var olamaz. ABD'de yayın kuruluşlarımıza yapılan saldırı şüphesiz ifade özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır."

"RT, ABD'DE HİSSETİĞİ BASKIYI BAŞKA HİÇBİR YERDE HİSSETMEDİ"

Daha önce ABD Adalet Bakanlığı, RT America'ya 'yabancı ajan' olarak kaydolması için pazartesiye kadar süre vermişti. Sputnik ve RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, talebin yerine getirilmesi için verilen süre bitiminin 'yamyamca' olarak belirlendiğini, RT televizyonunun ABD'de hissettiği baskıyı başka herhangi bir ülkede hissetmediğini belirtmişti.

Geçtiğimiz ekim sonunda Twitter, Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine sözde müdahalesini gerekçe göstererek RT ve Sputnik'in sahip olduğu tüm hesaplardan gelen reklamları engelleme kararı aldığını açıklamıştı.

ABD kongre üyeleri ayrıca, seçimlerin sona ermesinden birkaç ay sonra ülkede yayına başlamış olmasına rağmen başkanlık kampanyasına 'müdahale ettiği' iddiasıyla Sputnik radyosu hakkında da soruşturma açılması çağrısında bulundu.

"AYNI ŞEKİLDE YANIT VERİLECEK"

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da ABD'de Rus yayın kuruluşlarına yapılan baskılara karşı alınacak tedbirler görüşülüyor. Milletvekilleri özellikle CNN, Amerika'nın Sesi, Özgür Avrupa Radyosu gibi yabancı yayın kuruluşlarının 'yabancı ajanlar' yasasına dâhil edilmesini öneriyor.

Putin, "Dün gördüğüm kadarıyla şu anda Devet Duması'nda görüşülen şeyler belki de fazla sert olabilir, fakat bu doğal bir şey, çünkü iktidarı temsil eden makamlar ortamında aşırı uç değerlendirmeler, sert yorumlar ve katı öneriler duyulabilir. Fakat biz, yanıtımızı mutlaka formül haline getirmeliyiz ve bu yanıt, karşı tarafa aynı şekilde verilecek" ifadelerini kullandı.

"MEDYA KURULUŞLARIYLA NASIL TARTIŞILIR?"

Rus yayın kuruluşlarının ABD'deki başkanlık seçimlerinin kampanyasına müdahale ettiklerine dair hiçbir kanıtın olmadığına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Zannedersem kongrede ya da senatoda yapılan son soruşturmalar, oradaki reklam payının on binde birlerde olduğunu gösterdi, izleyici kitlesinin etkisi de binde bir ya da on binde bir civarında ölçülüyor. Yani bu karşılaştırılamayacak bir şey. Zannedersem 100 bin reklam varmış, Amerikan medya kuruluşlarıysa oraya milyonlarca reklam yerleştiriyor. Bu karşılaştırılabilir gibi değil. Fakat bu onlara tehlikeli geldi, müdahale olarak yorumlanıyor."

Yayın kuruluşların pozisyonlarıyla tartışılabileceğini, ancak bunun baskı yoluyla yapılmaması gerektiğini vurgulayan Putin, "Yayın kuruluşları kendi bakış açılarını ifade ediyor. Bilgi veriyor, yorum yapıyor ve kendi bakış açılarını ortaya koyuyor. Bununla tartışılabilir, ancak bu, kapatma veya mesleki faaliyetleri olanaksız hale getiren koşulları oluşturma yoluyla değil, kendi bakış açısını ortaya koyma, kendi bilgilerini kitlelere ulaştırma yoluyla yapılmalı. Böyle olmadı, fiilen kapatma yolunu seçtiler. Yanıt ta buna uygun, aynı şekilde verilecek"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Washington Moskova Politika Dünya Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title