Haberler

ABD'den Türk-Yunan gerginliğiyle ilgili iki ülkeye "tansiyonun düşürülmesi" çağrısı

Güncelleme:

Yunanistan'a deniz üssü göndermeye hazırlanan ABD, Doğu Akdeniz gerginliğinde ilgili açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias arasında Viyana'da yapılan görüşmede Doğu Akdeniz'deki tansiyonun düşürülmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Pompeo ile Dendias arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşen görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bakan Pompeo ile Bakan Dendias güçlü ABD-Yunan ikili ilişkilerini ve Doğu Akdeniz'deki tansiyonun acilen düşürülmesi gerektiği konusunu ele aldılar." ifadesine yer verildi.

Yunan yönetimi, Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz meselelerini müzakere etme, sorunlara hakça çözümler geliştirme teklifine yanaşmazken, son yıllarda deniz yetki alanları konusunda Kıbrıs Rum kesimi ve bazı bölge ülkeleriyle tek taraflı adımlar atmaya devam ediyor.

Türkiye, son dönemde söz konusu tek taraflı adımlara karşı kendi tedbirlerini almakta kararlı olduğu mesajını yineliyor.

ABD, YUNANİSTAN'A DENİZ ÜSSÜ YOLLUYOR

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de karşılıklı Naxtex ilanlarıyla başlayan gerilim her geçen gün artarken Amerika Birleşik Devletleri (ABD), bölgede tansiyonu yükseltecek bir adım attı. Bölgede Yunan hükümeti ve Güney Kıbrıs'a destek veren ABD, donanmanın en yeni deniz üssünü Yunanistan'a göndermeye hazırlanıyor. ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt'ın açıklamasına göre yüzen dev üs, İtalya'dan ayrılıp yakın zamanda Yunan kıyılarına ulaşacak.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Oruç Reis gemisiyle sismik arama yapacağı bölgede NAVTEX ilan etmesi Yunanistan'ı çıldırtmıştı. Yunanistan'dan gelen tehditvari açıklamaların ardından Milli Savunma Bakanlığı bölgeye savaş gemileri sevk etmişti. Savaş gemilerinin indiği bölgede, Türk ve Yunan gemileri kafa kafaya geldi. İki gemi arasında sürtüşme yaşandı ve Yunan gemisi hasar aldı. Yunan fırkateyni, aldığı hasarın ardından bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

ABD'den Türk-Yunan gerginliğiyle ilgili iki ülkeye 'tansiyonun düşürülmesi' çağrısı

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Doğu Akdeniz Viyana Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (28)

Senol:

Ayıdan post amerikan keferesinden dost olmaz. Türkün Türkten başka dostu yoktur.

27
2
yanıtYanıtla
Selam:

ABD kara gücü biziz savaşın sonu kara askeri söyler biz olmadan yapamaz

yanıt1
yanıt0
Bayram.kartal:

Turkun.turkten.baska.dostu.yoktur.nokta

yanıt1
yanıt0
En:

Kimden yana oldugu belli ....kim gelirse gelsin ....türkün hakkı türkündur ........denizin dalgasi esen rüzgar sahitdir

16
3
yanıtYanıtla
ataman:

amerikayı gözünüzde büyütmeyin. sadece teknoloji üstünlüğü var. önemli olan büyüklük değil işlevidir. amerikanın tek başına kazandığı hiç savaş yok amerika vietnamda afganistanda pek çok yerde nasıl yenildi tarih şahittir. tek başına bir savaşa girse yıllar sürecek savaşta kaybeder. amerikan halkı eve ceset torbaları geldikçe kıyameti koparır. onun için hiç bir ülke türkiye ile savaşmak istemez onun için türkiyeye ekonomik yaptırım tehditleri var ellerinden sadece bu geliyor

7
3
yanıtYanıtla
fuat:

f35 lerin parasını verdik, adamlar vermedi üstüne yattılar. Arasanıza halkın parasının hakkını.

5
5
yanıtYanıtla
Peace:

Aa ne kadar kötü bi ulkeymis bu ABD yauv. Hâlbuki etrafa barış götüren bi ülke olarak biliyorduk. Bana sorarsaniz bunun haber niteliği bile yok.

4
3
yanıtYanıtla
Nizami Alem:

Gavur gavurun dostudur aynı dine mensup şerefsizler bunlar. Gerçi müslüman bildigimiz BAE de bunların tarafında. Mesele Türkiye olunca her ne hikmetse tüm dünya aynı cephede oluyor . Hepsi bize karşı . Topunuz gelin . Farkederse kahrolayim

4
0
yanıtYanıtla
Avni:

Capisirken neden bir resim yok, carpisinca hasar sadece Yunan gemisinde oluyor da, bizimkin de hic birsey olmuyor? Söyler misiniz? Ucaklarin dalasmasi gibi bir sey mi bu?

2
1
yanıtYanıtla
Adalet:

Şeytan işte tavşan a kaç tazı ya tut ABD dünyada ki büyük şeytanın ta kendisidir İsrail de küçük şeytan İngiliz lerde ortanca şeytan

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title