Haberler

Ysk Hakimleri, Vicdanlarıyla Hareket Etmiştir"

Orta Doğu Teknik Üniversiteliler Derneğinden (ODTU¨BI·RDER), YSK'nin İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararına ilişkin yapılan açıklamada, "Olus¸turulmak istenen baskıcı havaya kars¸ın, YSK hakimleri vicdanlarıyla hareket etmis¸, I·stanbul ic¸in sec¸imi yenileme kararı almıs¸tır.

Orta Doğu Teknik Üniversiteliler Derneğinden (ODTU¨BI·RDER), YSK'nin İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararına ilişkin yapılan açıklamada, "Olus¸turulmak istenen baskıcı havaya kars¸ın, YSK hakimleri vicdanlarıyla hareket etmis¸, I·stanbul ic¸in sec¸imi yenileme kararı almıs¸tır." ifadeleri kullanıldı.

Derneğin Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, demokrasi s¸o¨leni havasında gec¸en 31 Mart sec¸imlerinde, I·stanbul Belediye Bas¸kanlıgˆı ile alakalı hukuksuzluk iddialarını gec¸erli bulan YSK'nin sec¸imi yenileme kararı aldığı hatırlatıldı.

Sec¸imlerde itiraz hakkının demokrasi ve hukukun vazgec¸ilmez bir geregˆi olduğu vurgulanan açıklamada, buradaki asıl amacın milli iradenin en dogˆru s¸ekilde ortaya c¸ıkmasının garanti altına alınması olduğu belirtildi.

YSK'nin aldıgˆı kararın, milletin iradesini koruma ve sec¸imin s¸aibeli durumunu ortadan kaldırma adına o¨nemli olduğu değerlendirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Demokrasi ve hukuk ilkelerini c¸arpıtmaya do¨nu¨k bir takım c¸abaların oldugˆu go¨ru¨lmektedir. I·stanbul'da yapılan sec¸ime ilis¸kin olumsuzlukları go¨z o¨nu¨ne seren sebeplerin ac¸ıkc¸a ortada oldugˆu, sec¸imlerin iptal edilmedigˆi, tek bir vatandas¸ımızın dahi oy verme hakkı elinden alınmadıgˆı halde 'sandıkta kazandık, YSK'da kaybettik' s¸eklindeki algı ins¸a etme c¸abalarını dogˆru bulmuyoruz."

Siyasi c¸evrelerin en u¨st du¨zey yetkililerinin ac¸ıklamalarıyla, karar o¨ncesi ve sonrasında YSK'yi itham etmelerinin de kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yargıyı yeni bir 367 skandalına su¨ru¨klemek istendigˆi go¨zlenmis¸tir. Olus¸turulmak istenen baskıcı havaya kars¸ın, YSK hakimleri vicdanlarıyla hareket etmis¸, I·stanbul ic¸in sec¸imi yenileme kararı almıs¸tır. Yasal zemini ic¸erisinde yenilenecek olan sec¸im, kimin lehine neticelenirse neticelensin, kus¸kulardan uzak ve vatandas¸ iradesinin dogˆru tecelli ettigˆine gu¨ven duyulan bir sonuc¸ olacaktır. Yenileme kararının ardından,'diktato¨rlu¨k', 'sivil darbe' gibi so¨ylemler, bizim nazarımızda hukuk ve milli irade tanımayan bir anlayıs¸ın go¨stergesidir. Bu yaklas¸ımların duyarlı demokratlıkla da bagˆdas¸ır yanı yoktur.

YSK u¨yelerine 'sokagˆa c¸ıkamazsınız, yu¨zu¨nu¨ze tu¨ku¨ru¨rler' s¸eklindeki hakaret ve tehditleri son derece c¸irkin buluyoruz. Sec¸imin yenilenmesi yo¨nu¨nde oy kullanan hakimlerin c¸ete u¨yesi olmakla itham edilmesi, her s¸eyden o¨nce kurumun saygınlıgˆına bir saldırıdır. Bu tu¨r yaklas¸ımlar toplumu provokasyonlara yo¨nlendirecek du¨zeydedir. Buna kimsenin hakkı yoktur. Hic¸bir gerekc¸eyi go¨z o¨nu¨ne almaksızın, YSK kararını eles¸tirmek temel hukuki degˆerlerden ve ahlaktan uzaklas¸mak anlamına gelecektir. ODTU¨BI·RDER olarak tu¨m vatandas¸larımızı, hakkı ve halkın iradesini u¨stu¨n tutan tu¨m paydas¸larımızı, toplumu germek isteyen ic¸ ve dıs¸ mihraklara kars¸ı daha duyarlı olmaya ve milli iradenin hukuk ic¸erisinde tezahu¨ru¨ne o¨zen go¨stermeye c¸agˆırıyoruz. Bizler du¨n oldugˆu gibi bugu¨n de haktan ve milli iradenin dogˆru tecelli etmesinden yana olacagˆız."

Kaynak: AA / Politika

Orta Doğu Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title