Haberler

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: "Yeni baştan kırmızı kitap yazma hedefinde olan AKP iktidarının, asıl ve öncelikli olarak kendisi bir numaralı tehdit kaynağıdır" "AKP sayesinde devlet, doğu ve güneydoğundan kademe kademe geri çekilmektedir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yeni baştan kırmızı kitap yazma hedefinde olan AKP iktidarının, asıl ve öncelikli olarak kendisi bir numaralı tehdit kaynağıdır" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 2014'ün israf olmuş, heba edilmiş, hüsranla özdeşleşmiş karmakarışık bir yıl olarak milli hafızalara kazındığını savundu.

AK Parti'nin 2014 yılında demokrasi radarından tamamıyla çıktığını, adaletin rotasından saptığını, ahlak ve hukuk yollarından hepten ayrıldığını öne süren Bahçeli, 2014 yılında Türkiye'nin sosyal bünyesinin ciddi düzeyde tahribata maruz kaldığını söyledi.

Bahçeli, "Milli iradenin tecellisine engel her faaliyeti tehdit değerlendirmesi içine alarak yeni baştan kırmızı kitap yazma hedefinde olan AKP iktidarının, asıl ve öncelikli olarak kendisi bir numaralı tehdit kaynağıdır" diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 2014'ü "altın yılı" olarak ifade ettiğini dile getiren Bahçeli, "Doğrudur, 2014 yılı altın yılıdır ama bu altın demokrasinin değil kaçakçının, kanun muhaliflerinin, hırsızın, uğursuzun, haram saltanatının, Gana'dan getirilip Dubai'ye kaçırılan altınların parlak yılıdır" dedi.

Bahçeli, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 yıl boyunca dost bildiği, dost zannettiği, devletin kılcal damarlarına kadar yerleştirdiği çevrelerin, 17-25 aralıktan sonra Haşhaşi ve hain olarak suçlanması gerçekten trajikomik bir durumdur. Paralel varsa bunun sorumlusu Erdoğan'dır" diye konuştu.

AK Parti'nin "her tarafı kumpas, her yanı tuzak, her yanı tertip, her adımı karanlık bir senaryonun parçası olduğunu" savunan Bahçeli, "Geçen hafta AKP'den ihale alan bir terör örgütü militanının, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'ne yönelik çakma suikast girişimi, hakikaten aklımızla alay etmek anlamına gelmiştir" dedi.

-"İhanet çizmeyi aşmıştır"

"AKP'nin sünepe ve gayri milli özelliğinden dolayı PKK çıtayı iyice yükseltmiş, tavizleri peşpeşe koparmıştır" diyen Bahçeli, "Bugünkü şartlarda, AKP Hükümeti İmralı canisinin ağzına bakan, Kandil'den gelecek haberlere odaklanan, ihanet mesaisine memur edilmiş siyasi bölücülerin açıklamalarına dikkat kesilen sinmiş, pısmış, teslim olmuş bir hüviyettedir. AKP, İmralı canisi ve çetesiyle Türkiye'yi paylaşma ve parçalama masasına oturmuştur. Rezalet diz boyudur. İhanet çizmeyi aşmıştır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'na "Zehirli ve zillet mutabakatta neler vardır, neler yazılıdır? İhanet taslağında PKK'ya ne verdiniz, neleri vaat ettiniz? Gizli kapaklı sürdürülen pazarlıklarla nelerden, hangi milli ve tarihi emanetlerden vazgeçtiniz?" sorularını yönelten Bahçeli, "Şerefi varsa, onurluysa dürüst olmalı, yüreklice konuşmalıdır" ifadesini kullandı. Bahçeli, şunları kaydetti:

"AKP sayesinde devlet, doğu ve güneydoğundan kademe kademe geri çekilmektedir. Tehlike hiç olmadığı kadar büyüktür ve Türkiye çatır çatır parçalanmaktadır. Bittiği söylenen terör alan tutmuştur.

PKK, kafasına göre sözde özerk bölgeler oluşturmakta, para basmakta, vergi toplamakta, yol kesmekte, mahkeme kurmakta, devletin egemenlik haklarına haince kast etmektir.

26 Aralık akşamından itibaren Cizre'de yaşananlar kelimenin tam anlamıyla fecaattir. PKK ile Hüda-Par arasında vuku bulan silahlı çatışmalar neresinden bakarsak bakalım yönetilemeyen ve sahipsiz bırakılan bir ülke fotoğrafıdır.

'Cizre'de olduğu gibi nerede olursa olsun kamu düzenine yönelik herhangi bir fiil görüldüğünde bunun gereği yapılacaktır' diyen Davutoğlu kimi kandırmaktadır? Kazılan hendeklerden devlet gücünü geçiremeyen bu aciz, neden bahsetmekte, hayali gerçekmiş gibi sunmaya ne yüzle kalkmaktadır?

Davutoğlu, Amanoslar gibi dimdik durmaktan bahsetmektedir. Başbakan'ın dağ olup yerinde çakılı durmasına gerek yoktur. Kendisinden beklenen, hukuk olup, adalet olup, kudret olup güvenlik güçlerinin önünü açması ve elini güçlendirmesidir.

Terör sokaklarda, caddelerde, şehirlerde, üniversitelerde, belediyelerde, Meclis koridorlarındadır. Teröristler şehirlere sinmiş, dağlardan metropollere inmişlerdir. Bölücülük sırtında silahla etrafta kol gezmekte, arka arkaya ihanet turu atmakta, savaştan, kan dökmekten bahsetmektedir. Kürdistan ateşi her gün beslenmektedir. Süreç kesilmezse, Türkiye bölünmeye doğru hızla gidecektir.

Cizre'deki terörist hesaplaşmasını 'Kandil'e nanik yapmak, karanlık ellerin operasyonu' olarak tanımlayan çürümüş şahsiyetlerin, bulundukları makamda kimlerin nam ve hesabına çalıştıklarını açıklamaları da bize göre zarurettir.

Daha düne kadar 'çözüm sürecinde ciddi engelleri aştık, usul ve yöntem konusunda olumlu atmosfer oluştu' diyen Davutoğlu, fason Başbakan değilse, süreç ihanetinin Türkiye'nin başındaki yegane bela olduğunu görmelidir.

Bugün Cizre'de, yarın Silopi'de, diğer gün ise bir başka yerde çatışmalar büyür ve bunun da önüne geçilmezse, uyarıyorum ki, Türkiye kardeş kavgasının içine sürüklenecek, yanan ateş herkese ulaşacaktır.

Şayet Erdoğan ve Davutoğlu'ndan Türk milleti kurtulamazsa, Türkiye'nin akıbeti fenadır.

Doğu ve güneydoğuda sözde özerklik yoluyla kanton yönetimler oluşturmak ve ardından kurulması planlanan Kürdistan'a dahil olmak için zaman ve fırsat kollayanların tesir alanından çıkılamazsa Türkiye'yi kaybetmemiz kaçınılmazdır.

AKP Hükümeti 2015 yılında demokratik vasıtalarla tasfiye olmazsa, muhtemel anayasa değişikliği ve terör örgütüne verilen tavizlerle milli devletimiz, bin yıllık kardeşliğimiz gözlerini bir daha açamayacağı komaya girecektir."

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakmadan Geçme

Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı?
İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

500

Yorumlar (1)

thenderMobil-ANDROID:

apo senin zamaninda yakalandi assaydinya boşa konusma

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title