Haberler

Mhp, Seçim Öncesi İstişarede Bulundu

Kastamonu'da düzenlenen istişare toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi.

Kastamonu'da düzenlenen istişare toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi.

MHP İstişare Toplantısı, MHP İL Başkanlığı binasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, il ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda partililer katıldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına bir açıklama yapan Yalçın, şu ana kadar 40 civarında ilde bu tür istişare toplantısı düzenlediklerini belirterek, konuşmasında hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi. 57'inci hükümet döneminde üç partili bir yapı içersinde 2002 yılında hükümetten ayrılırken terörü sıfır noktasında devrettiklerini belirten Yalçın, "Ancak bugünkü geldiği noktada 10 yıllık bir periyotta maalesef sıfır noktasında teslim edilen bir terörün artık Türkiye'yi uçurumun kenarına getirdiği aşikardır. Ancak siyasi iktidar 2007 yılından itibarin bir açılım politikasıyla terör denilen hadiseye iyici çıkmaza sokmuştur. Türk halkına önce Habur fotoğrafını, ardından geçtiğimiz aylarlar ikinci Habur fotoğrafını gözler önüne sermiştir. Yani Hakkari'de teröristlerle kucaklaşan mazbatalı kravatlı milletvekillerin teröristlerle kucaklaşan fotoğrafını göstermiştir. Bu acı tablolar terörün geldiği noktayı göstermesi bakımından önemlidir" dedi.

Bu süreçte MHP'nin açılım politikalarını pratik bir açılım olmadığını, milli birlik ve kardeşliğe hizmet etmediğini, bu tavır ve davranışların PKK açılımı olduğunu mevcut siyasi iktidara belirttiklerini vurgulayan Yalçın, "Aynı zamanda mevcut siyasi iktidarın bu kararından geri dönmesini istedik. Ancak siyasi otorite yine bu çağrımıza kulak vermemiştir" diye konuştu.

Her gün birer, ikişer, beşer yedişer, onar, yirmişer şehidin geldiği dönemde MHP'nin mevcut siyasi iktidara açılım politikalarıyla değil, terör merkezlerini ortadan kaldırmak suretiyle bir terörle mücadele tavsiye ettiğini aktaran Yalçın, "Terörün bitmemesinin yegane sebebi siyasi iktidarın kararlı olamamasından kaynaklanmasıdır. Yoksa bu ülkede asker teşkilatı Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Teşkilatı, terörü kaldıraca kudrettedir. Önemli olan terörün bitirilmesi noktasında bu birimlere verilmesi gereken talimattır. Siyasi iktidarın kaçması bu noktadadır. MHP, terör noktasında milli menfaat adına mevcut siyasi iktidara bundan sonraki süreçte de gerekli desteği verecektir" şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından toplantı basını kapalı olarak devam etti. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Edip Semih Yalçın Gaziantep Kastamonu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title