Haberler

Lice'deki Kaçırma Girişimi

Dün gece Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan kaçırma girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kaçırma girişiminde BDP'yi suçladı.

Dün gece Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan kaçırma girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kaçırma girişiminde BDP'yi suçladı.

Diyarbakır Lice ilçesi Darakol köyüne baskın yaparak Hüda-Par üyesi Mikail Ayık'ı kaçırma girişiminde çıkan olaylarda üç kişi silahla yaralanmasına neden olan olayla ilgili açıklamada bulunan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ailenin saldırıya uğramasının tek sebebinin mütedeyyin olmaları ve Hüda- Par'a oy vermeleri olduğunu söyledi. Yaralıları hastanede ziyaret eden Yapıcıoğlu, yaşanan olayın geride kalan 30 Mart yerel seçimleri ile ilgili olduğunu belirterek, 30 Mart yerel seçimlerinde Lice Belediye Meclis Üyesi adaylarının da evine gelen iki ayrı araç ile 6 - 7 kişi oldukları tahmin edilen silahlı bir grup tarafından kaçırılmak istendiğini hatırlattı.

Dün gece geç saatlerde yaşanan olayda da asıl nedenin Mikail Ayık ve ailesinin Hüda-Par üye ve gönüllüsü olması olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, "Mikail kardeşimizin kendisine ve ailesine uzun namlulu silahlar ile saldırıp ateş açmışlar. Kendisiyle beraber abisi ve kızı olmak üzere 3 tane yaralı var. Çok şükür yaralılarımızın durumu şu an iyi ve herhangi hayati tehlike arz eden bir durum söz konusu değil. Yaralılardan iki tanesi taburcu edilmiştir. Kızımız Nesrin'in ise bugün taburcu olması söz konusudur" dedi

Yaşanan olayın sorumlusunu BDP olduğunu öne süren Yapıcıoğlu, "Bu saldırıdan sorumlu olanlar 'Onların Lice'de üyeleri bile yok. Lice'de ne işleri var?' diyen BDP'nin en üst kişisidir. Son bir yılı aşkın bir süredir çözüm veya barış süreci denilen süreçte yeni cenazelerin gelmemiş olmasından dolayı kendilerini sudan çıkmış balık gibi görenler, 20 yıl önce ölmüş olan PKK militanlarının taziye çadırlarını yeni yeni kurmaya başladılar. Bu da yetmezmiş yeni bir kan dökme ihtiyacı his etmektedirler. Saldırıya uğrayan şahıs partimizin Lice Belediye Meclis Üyesi adayı idi. Bu olayın bir tek sebebi var, kendi tabirleri ile 'bizim bir tek suçumuz var; onları sevmememiz ve onların partilerine oy vermeyeceğimizi açıklamış olmamızdır' diyorlar. Saldırının başka bir nedeni ise, saldırıya uğrayan kişilerin Hüda-Par'lı olmalarıdır. Bu kabul edilecek bir durum değildir. Bugüne kadar yapılmış tüm saldırılardan ve bundan sonra da yaşanacak tüm saldırılardan BDP ve yönetimi sorumludur. Bunun sorumluluğunu taşıyacaklardır. Bu kan BDP'nin üzerine sıçramıştır. Biz bu olayın takipçisi olacağız. BDP'nin bundan sonraki süreçte de net bir tavır ortaya koyup koyamayacağını hep beraber göreceğiz" şeklinde konuştu.

Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ise sözün bittiği yerde olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu halka saldırılar bitmemiştir. Son bir yıllık süre içerisinde asker veya dağdaki PKK militanı ölmemiş ama halkımızdan vefat edenler, şehit olanlar ve yaralananlar olmuştur. Halka saldırılar devam etmektedir ve sözün bittiği yerdeyiz."

Yapılan açıklama sonrası hastanede toplanan kalabalığın bekleyişi sürüyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
title