Haberler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Atatürk'ün 10 Kasım günlerini anlattı

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 85'inci yıl dönümünde, hayattayken 10 Kasım günlerini nasıl geçirdiğini anlatan video ile andı.

İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 85'inci yıl dönümünde, hayattayken 10 Kasım günlerini nasıl geçirdiğini anlatan video ile andı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85'inci yılında rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyoruz. O'nun hayatındaki diğer 10 Kasım'lar? Neredeydi, ne yapıyordu?" notuyla, Atatürk'ün 1911, 1912, 1915, 1916, 1918, 1936 yıllarının 10 Kasımlarını nasıl geçirdiğini anlatan video paylaştı. Videoda Atatürk'ün 10 Kasım 1911'de İskenderiye'den Trablusgarp'a giderken yolda hastalandığı ve hastanede tedavi gördüğü belirtildi. 10 Kasım 1912'de Balkan Savaşlarına katılmak için Mısır'a geçtiği, burada doğup büyüdüğü şehir Selanik'in Yunanlara teslim edildiğini öğrendiği, 10 Kasım 1915'te Çanakkale Savaşı'nda olduğu belirtildi. Atatürk'ün, 10 Kasım 1916'da Duhan'da Doğu Cephesinde tuttuğu günlüğüne, 'Öksürükten, çadırın fena kurulmuş olmasından ve rüzgardan dolayı pek fena uyudum. Öksürüğü teskin için çay içtim' ifadelerini yazdığı, 10 Kasım 1918'de Adana'dan İstanbul'a geçtiği ve boğazda demirli düşman gemilerine bakıp, 'Geldikleri gibi giderler' sözünü söylediği belirtildi. Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı, Atatürk'ün görüntülerinin de yer aldığı video sosyal medyada büyük ilgi gördü. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk İçişleri Bakanı 10 Kasım Sosyal Medya Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title