Haberler

HDP'li Çepni'den, bir uçak gemisinin söküm için Aliağa'ya getirilmesine tepki

Güncelleme:

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Brezilya donanmasına ait bir uçak gemisinin sökülmek üzere Aliağa'ya getirileceğini belirterek, bunun çevre ve insan sağlığı açısından sakıncalı bir durum olduğunu söyledi.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, Brezilya donanmasına ait bir uçak gemisinin sökülmek üzere Aliağa'ya getirileceğini belirterek, bunun çevre ve insan sağlığı açısından sakıncalı bir durum olduğunu söyledi.

Çepni, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Brezilya donanmasına ait bir uçak gemisinin, sökülmek için Aliağa'ya getirileceğini ifade ederek, "Bu gemi öncesinde Hindistan'a söküm için gönderiliyor fakat Hindistan bunun tehlikelerinden kaynaklı bu sökümü kabul etmiyor ve Aliağa'ya gelme durumu ortaya çıkıyor." dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde gemi söküm tesislerinin bulunduğunu fakat buralarda AB standartları gereği özellikle asbestli gemilerin söküm işleminin yapılmadığını anlatan Çepni, "Peki nerede sökülüyor bu gemiler? Söküldüğü yerler belli. Türkiye, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş. Bu ülkelerde tehlikeli, asbestli, zehirli ve nükleer atık barındıran gemiler sökülüyor." diye konuştu.

Asbestin insan sağlığına zararlarına işaret eden Çepni, Aliağa'nın asbest açısından kirlenmiş ve kanserli hasta oranı yüksek bir ilçe olduğunu söyledi. Çepni, "Bu gemi söküm faaliyetinin burada tekrardan gündeme gelmiş olması aynı zamanda hem çevre katliamı hem de insanların zehirlenmesine sebep olan bir durum."değerlendirmesinde bulundu.

Geminin Türkiye'ye girişinin durdurulması, engellenmesi gerektiğini belirten Çepni, "Buradan tüm halkımıza çağrı yapıyoruz: Bu konuda hepimiz harekete geçmeliyiz." dedi.

Datça'nın Kargı Koyu'nda 128 dönümlük kamu arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Özelleştirme İdaresi'ne devredildiğini da ifade eden Çepni, "Orada bu kapsamda otel ve otopark yapılacak. Burası çok kıymetli bir alan. Üçüncü derece arkeolojik sit alanı." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Aliağa Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title