Haberler

Erdoğan: "Verin bize hesabı deyin" -

Rehavetin kendilerine yakışmadığını kaydeden Erdoğan, partisi tarafından hazırlanan kitapçıkta 11 yılda Osmaniye'ye neler yapıldığının anlatıldığını anımsattı.

Erdoğan: "Verin bize hesabı deyin" - OSMANİYE

-"Verin bize hesabı" deyin-

Rehavetin kendilerine yakışmadığını kaydeden Erdoğan, partisi tarafından hazırlanan kitapçıkta 11 yılda Osmaniye'ye neler yapıldığının anlatıldığını anımsattı. Söz konu kitapçığı bütün teşkilatlara gönderdiklerini bildiren Başbakan Erdoğan, "Neler yapılmış a'dan z'ye bunları, orada görmekte fayda var. 3 buçuk katrilyonluk yatırım, bugüne kadar Osmaniye böyle bir yatırımı görmedi" ifadesini kullandı.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek "Böyle bir yatırımı bir sorun bakalım, 3 buçuk sene de Osmaniye'ye ne kadar yatırım getirdin? MHP'nin mensuplarına da sorun, 'verin bize hesabı' deyin. Ama ben size rakam veriyorum 3,2 katrilyon. Biz bunu yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü 'durmak yok, yola devam' dedik, yola devam edeceğiz. Bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar. Milliyetçilik nasıl olur? Milletini sevmekle olur, milletine hizmetkar olmakla olur. Biz bu millete efendi olmadık, biz bu milletin hizmetkarı olduk" diye konuştu.

Etiyopya'nın Harar şehrine gittiklerini, orada yaşayan Harar Türklerini ziyaret ettiklerini ve onlara yardım yardım götürdüklerine değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Moğalistan'a gittim orada yaşayan Dukha Türkleriyle buluştuk. Onlara da yardım götürdük. Moğolistan'daki Orhun Yazıtları'nı Karakurum'dan Orhun Yazıtları'nın olduğu yer 42 kilometre adeta safari yaptık, çöl gibi bir yer. Biz Orhun Yazıtları'nı ele aldık, orayı bir müze haline dönüştürdük ve 42 kilometrelik yolu, asfalt yol haline getirdik. Kazakistan'a gittik, Hun Türklerine ait mezarları bulduk, koruma altına aldık. Moldovya'ya gittik Gökoğuz Türklerine yardım götürdük. Makedonya'ya gittik, Kocacık köyünü bulduk orada Gazi Mustafa Kemal'in babasının evini tespit ettik, o evi aslına uygun şekilde yeniden inşa ettik. Manastıra gittik, Gazi Mustafa Kemal'in okuduğu okulu restore ettik. Kırım Tatarlarına, Ahıska Türklerine biz sahip çıktık. Macaristan'da Zigetvar'a gittik Kanuni Sultan Süleyman'nın türbesini bulduk. Hem o türbeyi hem Zigetvar Kalesini yeniden inşa ediyoruz. Mehmet Akif'in Kosova'da babası ve dedesinin yaşadığı köyü bulduk. Oradaki camiyi yeniden inşa ettik. Sinan Paşa Cami'ni inşa ettik, restore ettik.

Fatih Sultan Mehmet'in yaptırdığı ama yıkılmak durumunda olan camiyi biz restore ettik. Açılışını bizzat gidip yaptım. Kosova Meydan Muhaberesi'nin yapıldığı yere gittik. Sultan Murat Türbesi'ni adeta bir gül bahçesi şeklinde inşa ettik. Kim milliyetçi? Mostarı, Mostar Köprüsü'nü biz yaptık. Neden? Çünkü bizim ecdadımız Balkanlara gitti, oralarda eserler bıraktı, o eserleri bırakan ecdadımızın ruhunu şad etmek için bunları yaptık. Kim milliyetçi? Biz eser milliyetçisiyiz, evet MHP laf milliyetçisi. Çanakkale Şehitliği'mize biz sahip çıktık, Kore, Kıbrıs, Edirne Tabyası, Sarıkamış şehitliklerimize sahip çıktık. Kurtuluş Savaşı şehitliklerimizi yeniden tanzim ettik. Peki üç buçuk sene iktidarda olan bu MHP acaba oralara bir kere uğradı mı? MHP'li kardeşlerime bunları anlatın, oraya gönül veren kardeşlerime anlatın bizim iktidarımız böyle bir iktidar, bizim iktidarımız laf milliyetçiliği yapmıyor, icraat milliyetçiliği yapıyor."

(Sürecek)

-ak parti mitingi

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Devlet Bahçeli Zigetvar Osmaniye Politika Güncel Haberler

title