Haberler

Erdoğan-Barroso görüşmesi -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki temasları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel'deki temasları çerçevesinde Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile bir araya geldi.

AB Komisyonu'nda yapılan görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de katıldı. Görüşmede ayrıca AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ve AB Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Karel De Gucht hazır bulundu.

- "Türkiye önemli bir ortak olmaya devam ediyor"

AB Komisyonu yetkilileri, Erdoğan-Barroso görüşmesinde, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere çözüm süreci, Suriye, Mısır, İran, Güney Kafkasya ve Batı Balkanlar'daki gelişmelerin ele alındığını bildirdi. Barroso'nun görüşmede, Türkiye'nin AB için önemli bir ortak olmaya devam ettiğini ve karşılıklı ilgi çerçevesinde AB'nin ilişkilerin derinleşmesinin devam etmesini istediğini vurguladığı kaydedildi.

Yetkililer, hem komisyonun hem de Türk hükümetinin AB'ye katılım müzakerelerinde geçen yıl yakalanan ivmenin korunmasına büyük önem verdiğine dikkati çekerek, Barroso'nun görüşmede, "Tüm bunlar, ileriye doğru adım atma isteğimizi gösteriyor" dediğini belirttiler.

Erdoğan bugün ayrıca Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'la bir araya gelecek. Erdoğan, Schulz, Van Rompuy ve Barroso ile çalışma yemeği formatında dörtlü zirvede de görüşecek. Görüşmelerin ardından, Erdoğan, Van Rompuy ve Barroso'nun ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

- Van Rompuy'dan tweet

Bu arada, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Başbakan Erdoğan'la görüşmesi öncesi resmi Twitter adresinden, "Türkiye Başbakanı Erdoğan'ı Brüksel'de karşılarken. Mayısta Ankara ziyaretimde yaptığım davetin iade-i ziyareti" diye yazdı. Van Rompuy, Erdoğan'ı AB Konseyi binası önünde karşılarken çekilen iki fotoğrafı da paylaştı.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Jose Manuel Barroso Avrupa Birliği Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title