Haberler

CHP'li Deniz Yücel, Mescit Zorunluluğunu Danıştay'a Taşıdı

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitim kurumlarında mescidi zorunlu hale getiren yönetmelik değişikliğini Danıştay'a taşıdı. Yücel, laiklik ilkesinin zorunluluğuna vurgu yaparak, çocukların üzerinden oynanan oyunlara sessiz kalmayacaklarını belirtti.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitim kurumlarında mescidi zorunlu hale getiren yönetmelik değişikliğini yürütmeyi durdurma istemiyle Danıştay'a taşıdı. Yücel, "Kabul etseniz de etmeseniz de laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zorunluluğudur, vazgeçilemez. Devletin dini olmaz, devlet tüm dini inançlara eşit mesafede olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini dini esaslara göre dizayn edemez. Çocuklarımız üzerinden oynanan kirli oyunlarınıza asla sessiz kalmayacağız. Ne laikliği tartışmaya açarız, ne de ücretsiz eğitim hakkından vazgeçeriz. Hayati olan anaokuluna mescit açmak değildir, çocuğun beslenme problemidir, çocuğun başarı düzeyidir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Deniz Yücel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul öncesi eğitim kurumlarında mescidi zorunlu, kayıt parasını "katkı payı" adı altında resmi hale getirmesine ilişkin yönetmelik değişikliğini yürütmeyi durdurma istemiyle Danıştay'a taşıdı. Yücel, bu akşam yaptığı açıklamada, konuya ilişkin şunları söyledi:

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM SİSTEMİNİ DİNİ ESASLARA GÖRE DİZAYN EDEMEZ"

"Milli Eğitim Bakanlığı akıllara ziyan bir yönetmelik çıkardı. Bu yönetmelikle anaokullarına mescit açılması zorunlu hale getirilirken, kayıt parasına da yasal kılıf uydurulmaya çalışılıyor. Bu yönetmeliğin iptali için Danıştay'da dava açıyoruz. Okulları medreseleştirmenize, ücretsiz eğitim hakkını sabote etmenize, laik ve sosyal devlet anlayışını yok etmenize izin vermeyeceğiz.

Anayasa'mızın 42. maddesine göre eğitim ve öğretim, Atatürk ilke inkılapları doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esasına göre yapılır. Kabul etseniz de etmeseniz de laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin zorunluluğudur, vazgeçilemez. Devletin dini olmaz, devlet tüm dinlere ve inançlara eşit mesafede olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı eğitim sistemini dini esaslara göre dizayn edemez. Çocuklarımız üzerinden oynanan kirli oyunlarınıza asla sessiz kalmayacağız. Ne laikliği tartışmaya açarız ne de ücretsiz eğitim hakkından vazgeçeriz. Hayati olan anaokuluna mescit açmak değildir, çocuğun beslenme problemidir, çocuğun başarı düzeyidir. Buradan tüm anne ve babalara, tüm öğretmenlerimize ve eğitimcilere çağrıda bulunuyorum: Çocuklarınızın geleceğine, laikliğe ve Cumhuriyetimize sahip çıkalım."

Kaynak: ANKA / Politika

Milli Eğitim Bakanlığı Milletvekili Deniz Yücel Danıştay İzmir Hukuk Eğitim Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title