Haberler

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Konya'da

Demirtaş: "Bizi yok sayanlar, bizi görmeyenler artık bunun imkansız olduğunu görecekler.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bizi yok sayanlar, bizi görmeyenler artık bunun imkansız olduğunu görecekler. Biz Türkiye'de kelimenin tam anlamıyla gerçek bir halk partisi olarak alternatifiz" dedi.

Demirtaş, Cihanbeyli'nin Yeniceoba beldesinde, belediye başkan adaylarının tanıtımı ve seçim bürosunun açılışını yaptı.

Burada partililere seslenen Demirtaş, zorlu bir seçim sürecinin olacağını söyledi.

Sadece Yeniceoba'da değil, Cihanbeyli'nin dört bir köşesinde seçim çalışması yapmak gerektiğini belirten Demirtaş, "Seçimden sonra da inşallah hep birlikte Yeniceoba'nın ilçe olması için uğraşacağız. Büyük beldelerimizin her birinin belediyesinin kapanması büyük bir talihsizlik, yanlış bir karardır. Bunu düzeltmek için burada kampanya yürüteceğiz. Halkımızı AKP'nin, CHP'nin, MHP'nin eline bırakmayız, zorunda değiliz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından Cihanbeyli'ye geçen Demirtaş, burada da seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Demirtaş, belirledikleri adaylarla hep beraber kenetlenerek seçim çalışmalarını başlatacaklarını dile getirdi.

Bir müddettir Orta Anadolu'da parti çalışmalarına ağırlık verdiklerini aktaran Demirtaş, "Sizlerin talepleri doğrultusunda BDP'yi buralarda daha güçlü örgütleyip, hak ettiği yere sizlerin desteğiyle getirmeye çalışıyoruz. Bizi yok sayanlar, bizi görmeyenler artık bunun imkansız olduğunu görecekler. Biz Türkiye'de kelimenin tam anlamıyla gerçek bir halk partisi olarak alternatifiz" dedi.

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Hırsızlık yapana mı versem, yolsuzluk yapana mı versem elde bişey yok diyenlere işte BDP diyoruz. Elde sadece BDP var. AKP'nin, CHP'nin, MHP'nin 90 yıldır bu ülkeye hiçbir şey kazandırmadığını toplumun tamamı görmeye başladı. İktidara gelirken, oy isterken tamamı diğerini suçlayıp 'biz gelince hırsızlığı engelleyeceğiz, bu rant düzenini bozacağız' diyorlar. Gelir gelmez yaptıkları ilk şey hırsızlık. Akıllarına gelen ilk şey hırsızlık yapmak. Bakın Başbakan önceden söylüyordu. 'Ben imam-hatip mezunuyum bu yüzden mağdur oldum' diye. Ben hep şüphe duydum. Kendisi ticaret lisesi mezunu olabilir. Çünkü para pul işlerinden daha iyi anlıyor. Ortaya çıktı, işte görün. 'Ben mağdurum' diye diye insanlardan oy isteyenlerin, insanları ne kadar mağdur ettiğini gördük."

Selahattin Demirtaş, İstanbul merkezli operasyona da değinerek, şunları kaydetti:

"Başbakan, bu yargı 'çetedir' diyor. Çeteyse önceden de çeteydi. Doğru, çetedir ama bu çeteyi bizzat sen kurdun, sen görev başına getirdin, sen yönettin. Çeteyi sen başımıza bela ettin. Şimdi aynı çete senin başını yemeye çalışıyor. Çıkıp halkın karşısına bu çeteyi halka şikayet ediyor. Başbakan olarak, çıkıp bu çeteleri, paralel devleti, cemaati şikayet edemezsin. Cemaatin hesabını da senden sorarız." - Konya

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş Cihanbeyli Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

kadir kserdar46@gmail.com:

EZİKKK

2
6
yanıtYanıtla
Hayri bagiranTrust_in_allah@live.dk:

Türkiye vatandasi bir kürt olarak bu adamlara inanmiyorum, kürtler komünistlere oy vermezz!

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title