Haberler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: (2)

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yönelik roket saldırılarının Türkiye topraklarından yapıldığı iddiasına ilişkin, "CHP milletvekili, bilerek veya bilmeyerek, PKK terör örgütünün talimatı doğrultusunda...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yönelik roket saldırılarının Türkiye topraklarından yapıldığı iddiasına ilişkin, "CHP milletvekili, bilerek veya bilmeyerek, PKK terör örgütünün talimatı doğrultusunda onların propagandasına yaptığı bu açıklamayla destek vermiş oldu." dedi.

Bozdağ, A Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu, soruları cevapladı.

Dudu'nun iddiasının hatırlatılması üzerine Bozdağ, "PKK terör örgütü, Birleşmiş Milletler'de pazartesi günü Suriye konusu ele alındığı gün, örgüt üyelerine talimat veriyor; 'Sivillerin öldürüldüğüne dair görüntüleri çoğaltın, oluşturun. Bunları medyada daha fazla görünür hale getirin. Türkiye'deki meskun mahallere atılan roketlerin Türkler tarafından atıldığını yayın.' Bu talimattan sonra bir bakıyorsunuz, PKK siteleri ve o siteleri oluşturanlar oradan bunu yaymaya başladılar. CHP milletvekili, bilerek veya bilmeyerek, PKK terör örgütünün bu talimatı doğrultusunda onların propagandasına yaptığı bu açıklamayla destek vermiş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bir milletvekilinin böyle bir şeyi nasıl düşünebileceğini soran Bozdağ, "Biz 'vatandaşlarımızın herhangi birinin burnu kanamasın' diye böylesine büyük bir harekatı başlatırken, kendi topraklarımıza bomba atacağız, böyle bir akılsızlık, böyle bir eblehlik olabilir mi?" diye konuştu.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Bozdağ, "Sosyal medyada yer alan Türkiye aleyhine çıkan haberlerin önemli bir kısmı terör örgütü tarafından oluşturulan haberlerdir. Terör örgütü ve destekçileri tarafından yayınlanan ve yaygınlaştırılan haberlerdir. Bunlara karşı herkesin uyanık ve dikkatli olmasında fayda vardır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye üzerine hesap yapanların hiçbir hesabı tutmaz"

Bozdağ, Türk Silahlı Kuvvetlerinin "303 teröristin etkisiz hale getirildiği" yönündeki açıklamasına ilişkin, "Zeytin Dalı Harekatı başladığı günden bugüne planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Zor olan hava şartlarına, coğrafya şartlarına rağmen kahraman Mehmetçiklerimiz büyük bir özveriyle bu harekatı yürütüyorlar. Bu harekat eninde sonunda bütün hedeflerini tutturarak, başarıyla tamamlanacaktır." dedi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın 1 yıllık eşi Birgül Muratdağı'nın sosyal medya hesabından yaptığı "Sahipsiz olan vatanın batması haktır. Sen sahip çıkarsan, bu vatan batmayacak" paylaşımının hatırlatılması üzerine Bozdağ, söyleyecek söz bulamadığını kaydetti.

Şehit Mehmet Muratdağı'na ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin evlatları gerektiğinde gözlerini kırpmadan, vatanları için şehadete koşmaktan vazgeçerlerse o zaman özgürce ayaklarını basacakları vatan toprağı ayaklarının atında bulamazlar. Özgürce yaşayacakları, ay yıldızlı al bayrak başlarının üstünde bulamazlar. Eğer bugün Türkiye devleti, vatanı varsa, ay yıldızlı al bayrağımız dalgalanıyorsa bu, şehitlerimiz yüzündendir. Bu toprağın her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu toprağı Türk yurdu yapan da Türk yurdu olarak koruyan da Türk yurdu olarak yaşatacak olan da şehitlerimizdir ve şehitlik ruhudur. Eğer milletimizde şehitlik ruhu ölürse, şehit olmaktan korkar hale gelirsek, Türkiye gibi güçlü bir devletin özgür vatandaşları olma hakkını kaybederiz. Türkiye üzerine hesap yapanların hiçbir hesabı tutmaz."

"Aksini söylemek alemi kör, herkesi sersem sanmaktır"

"PYD ve YPG'nin Afrin'deki mevzilerinde PKK bayrakları ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin bulunmasına" yönelik soru üzerine Bozdağ, bunun Türkiye'nin tezini doğruladığını, PYD/YPG'in, PKK'nın Suriye'deki kolu olduğunu vurguladı.

"Bunun aksini söylemek alemi kör, herkesi sersem sanmaktır." değerlendirmesinde bulunan Bozdağ, PYD/YPG'nin PKK'nın kolu olduğunu Amerika'nın da Türkiye'nin de bildiğinin altını çizdi.

Bozdağ, Türkiye'nin terör örgütlerini bölgeden temizleyene kadar operasyonlarını sürdüreceğini bildirdi.

"Biz başka diyoruz, onlar başka diyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin de Bozdağ, "Türkiye ve Amerika arasındaki ilişkilerin iyi olması her iki ülkenin de yararınadır. Hem bölgesel sorunlar hem diğer konularda dayanışma içinde olması önemli ama iki ülke arasında Irak, Suriye'deki olaylar, PYD/YPG terör örgütleri, FETÖ, Zarrab Davası gibi pek çok konuda farklı düşünüyoruz. Aramızda bir uzlaşma imkanı da bugüne kadar olamadı. Biz başka diyoruz, onlar başka diyor." ifadelerini kullandı.

Ulusal güvenliği tehdit eden pek çok konuda ABD'nin Türkiye gibi düşünmediğine dikkati çeken Bozdağ, bunun iki ülke arasında bir güven sorunu çıkardığını, bu güven sorununun aşılmasının iki ülkenin menfaatine olduğunu ancak şu anda bu güven sorununun aşılmadığını kaydetti.

Amerika'nın "Zeytin Dalı Harekatı'nın kısa sürmesini" istediğini hatırlatan Bozdağ, şöyle devam etti:

"ABD bunun kısa sürmesini istiyorsa ben formülü söyleyeyim; ABD, PYD/YPG terör örgütlerine silah vermeyi kesecek, verdiği silahları elinden alacak. Afrin'deki PYD'li YPG'li teröristlere 'Buradan defolup gidin, Türkiye'ye karşı terör eylemleri yapmayın' desin, oradaki operasyon çok kısa sürede biter."

- "Türkiye'ye aynı oranda bir destek vermiyor"

Türkiye'nin akıl vermeye değil, icraata ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bozdağ, ABD yetkililerinin üzerlerine düşeni yaptıkları takdirde hem iki ülke arasındaki güven sorununun aşılması konusunda ciddi bir adım atmış olacaklarını hem de Zeytin Dalı Harekatı'nın kısa sürmesine en büyük desteği vermiş olacaklarını söyledi.

Rusya'nın Türkiye'ye bu anlamda verdiği desteğe değinen Bozdağ, "Amerika da bizim dostumuz, müttefikimiz, stratejik ortak, model ortak diyoruz. Ama o bu noktada Türkiye'ye aynı oranda bir destek vermiyor." dedi.

Bozdağ, ABD'nin, PYD/YPG terör örgütüne karşı Türkiye'ye tam destek vermiş olsa harekatın kısa süreceğini bildirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Bekir Bozdağ Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

title