Haberler

AP'den Fransa ve Romanya'nın Komisyon üye adayına onay

Avrupa Parlamentosu (AP), Fransa ve Romanya'nın AB Komisyonu üye adaylarına onay verirken Macaristan'ın adayından ilave açıklama talep etti.

Avrupa Parlamentosu (AP), Fransa ve Romanya'nın AB Komisyonu üye adaylarına onay verirken Macaristan'ın adayından ilave açıklama talep etti.

AB Komisyonu Başkanlığı görevini 1 Aralık'ta devralması beklenen Ursula von der Leyen'in kabinesinde iç pazar, sanayi, savunma ve teknoloji konularını üstlenmeye aday gösterilen Fransız Thierry Breton, ulaştırma dosyasına aday gösterilen Rumen Adina-Ioana Valean ve genişleme dosyasına aday gösterilen Macar Oliver Varhelyi, ilgili AP komitelerinde 3 saatlik değerlendirme oturumlarına katıldı.

AP'nin ilgili komiteleri, Fransa, Romanya ve Macaristan'ın Komisyon üye adaylarını dinleyerek bir oylama süreci yürüttü.

Fransız Breton ve Rumen Valean, AP komitelerinden onay alırken, Macar Varhelyi'nin Komisyon üyeliği ise onaylanmadı.

AP Dış İlişkiler Komitesi milletvekilleri, Macaristan'ın AB Daimi Temsilcisi olan Varhelyi'ye ilave yazılı sorular göndereceklerini ve kararlarını yanıtların ardından vereceklerini duyurdu.

Böylece AP, Macaristan'ın yeni Komisyon için gösterdiği ilk adayını reddetmesinin ardından, Budapeşte yönetiminin ikinci adayı Varhelyi'ye de yeşil ışık yakmamış oldu.

- Süreç

AB anlaşmaları uyarınca 5 yıllık süresi dolan Jean-Claude Juncker başkanlığındaki AB Komisyonunun görevi 1 Kasım'da, seçilen AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'e devretmesi gerekiyordu.

Ancak Macaristan, Fransa ve Romanya'nın Komisyon adaylarının AP'den onay alamaması ve İngiltere'nin ülkedeki erken genel seçimleri gerekçe göstererek yeni yönetim için aday göstermemesi süreci geciktirdi.

Bu durumda, Von der Leyen takımının en erken 1 Aralık'ta göreve başlayabileceği değerlendiriliyor.

Mevcut Komisyon ise 1 Kasım'dan itibaren "geçici yönetim" olarak görevini sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: AA / Politika

Avrupa Birliği Macaristan Romanya Fransa Politika Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title