Haberler

Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Pazaryeri, Osmaneli, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde törenler düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıl dönümü dolayısıyla Bozüyük, Pazaryeri, Osmaneli, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerinde törenler düzenlendi.

Bozüyük'teki tören İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner'in Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelen sunumuyla başladı. Güner, burada yaptığı konuşmada, Emniyet teşkilatının her dönemde, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, rejimin koruyucusu ve kollayıcısı olduğunu söyledi.

Daha sonra Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeler verildi.

Törenin ardından Güner, İlçe Emniyet Müdürlüğü lokalinde tebrikleri kabul etti.

Programa, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Toğa Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve polis teşkilatı mensupları katıldı.

Pazaryeri

Pazaryeri ilçesindeki törene İlçe Kaymakam vekili Eyüp Kaykaç, Garnizon Komutan vekili Başçavuş Aydın Göker, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Emniyet Amir vekili Ufuk Karabudak, Emniyet teşkilatı, emekli polis memurları ve eşleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından polis memuru Mesut Selçok, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Polis teşkilatına maddi manevi destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi verilmesinin ardından, İlçe Müftülüğü tarafından Kur'an-ı Kerim okunması ve dua yapıldı. Daha sonra Polis Haftası dolayısıyla pasta kesildi ve ikramda bulunuldu.

Osmaneli

Osmaneli'ndeki tören ise İlçe Emniyet Müdürü Hicri Görgün'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Görgün, yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının kuruluşunun 169. yılını kutlamanın gururu ve kıvancını yaşadıklarını belirtti.

Tören, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğünde Görgün ve personelin kutlamaları kabul etmesiyle devam etti.

Günün anısına pasta kesilerek, davetlilere ikram edilen programa Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Cumhuriyet savcıları Volkan Altun, Volkan Işık, Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis üyeleri Hakan Özkan, Orhan Uğur, daire amirleri, emekli polis memurları ve vatandaşlar katıldı.

Gölpazarı

Gölpazarı İlçesindeki Kutlama, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Amiri vekili Komiser Öner Sevük, yaptığı konuşmada, Türk Polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünün tüm yurtta olduğu gibi Gölpazarı'nda da hep birlikte gururla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın, aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimizle halen görevleri başında olan teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Törene, Garnizon Komutan vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Necati Çetinkaya, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Cumhuriyet savcısı Hikmet Bakan, Emniyet Amir vekili Öner Sevük, daire amirleri ve polis teşkilatı katıldı.

Ayrıca kutlamalar kapsamında İlçe Emniyet Amirliği personeli tarafından alınan 350 adet kitap Yenipazar Atatürk Ortaokulu ve Yenipazar Çok Programlı Lisesi kütüphanesine hediye edilerek, Kızılay'a kan bağışında bulunuldu.

Yenipazar

Yenipazar'da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, İlçe Emniyet Amir vekili Selman Arslan, yaptığı konuşmada, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşaması için 24 saat görevinin başında olan Emniyet Teşkilatının, kamu düzenin korunması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için asli görevlerini yerine getirdiği gibi, topluma güven veren hizmetlerini yerine getirmeye devam edeceğini bildirdi.

Görevini yerine getirirken şehit olan polisleri rahmetle yad ettiklerini ifade eden Arslan, gazileri de minnetle andıklarını belirtti.

İlçe Emniyet Amirliğince, düzenlenen kitap kampanyası kapsamında İlçe Emniyet Amirliği personeli tarafından alınan 350 adet kitap, Yenipazar Atatürk Ortaokulu ve Yenipazar Çok Programlı Lisesi kütüphanesine hediye edildi.

Kan bağışı kampanyasında ise ilçe halkının da katılımıyla Kızılay'a 40 ünite kan bağışında bulunulmuş

Törene, polis teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Yenipazar Gölpazarı Osmaneli Bozüyük Yerel Haberler

title