Haberler

'Parlayan Yunus'a Başkan Yunus Bozbey'in İlgisi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 3 Gün Süren 2. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri ve Zeytin Tarım Fuarın'a Manisa'dan Katılan Parlayan Tarım Makineleri Şirketine Ait 'Parlayan Yunus 2000' İsimli İlaçlama Aleti, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey'in İlgisini Çekti. Başkan Bozbey, "'Parlayan Yunus 2000' İsmi İlgimi Çekti ve Bunun İçin İnceledim" Dedi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 3 gün süren 2. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri ve Zeytin Tarım Fuarın'a Manisa'dan katılan Parlayan Tarım Makineleri şirketine ait 'Parlayan Yunus 2000' isimli ilaçlama aleti, Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey'in ilgisini çekti. Başkan Bozbey, "'Parlayan Yunus 2000' ismi ilgimi çekti ve bunun için inceledim" dedi.

2. Zeytin Kurtuluş Şenlikleri ve Zeytin Tarım Fuarın'a Manisa'dan katılan Parlayan Tarım Makineleri şirketine ait 'Parlayan Yunus 2000' isimli tribün sistemli pülverizatöre isminden dolayı ilgi gösterip inceleyen Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, aletin özellikleri karşısında zeytincilere tavsiyede bulundu.

Fuara Manisa'dan katılan Parlayan Tarım Makineleri şirketi yetkililerine teşekkür eden Başkan Bozbey, "'Parlayan Yunus 2000' ismi ilgimi çekti ve bunun için inceledim. Aletin üstün özelliklerinin yanı sıra yerli sanayimizin üstün teknolojik özellikleri olan bu üretim beni sevindirdi" diye konuştu. 'Parlayan Yunus 2000' isimli meyve ve zeytin ilaçlama makinesi, tribün sistemli pülverizatör olup ilacı çok küçük parçacıklara ayırıp meyve ve zeytinlerin her tarafına ulaşmasını sağlıyor. Bu özelliği nedeni ile diğer makinelere göre yüzde 30 ilaç tasarrufu sağladığı ve kısa sürede kendisini amorti ettiği belirtildi. Traktörün arkasına bağlanan ve traktöre takılan bir mil ile çalıştığı belirtilen, 2 ton kapasitesi olan 'Parlayan Yunus 2000'in bir çok çeşidi olduğu, fiyatlarının ise kapasitelerine göre 4-10 bin YTL arası değiştiği bildirildi.

(BT-EŞ)

04.02.2007 17:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title