Haberler

Öymen: "Türkiye Bu Bakanlık Anlayışına Müstahak Değil"

Anavatan Partisi'nin, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Hakkında Verdiği Gensoru Önergesine Destek Veren CHP Adına Konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Onur Öymen, "Her Şeyi Sineye Çeken Dışişleri Bakanı'nı Cumhuriyet Halk Partisi Olarak Sineye Çekemeyiz. Türk Milleti de Sineye Çekemiyor. Türkiye Bu Kadar Alttan Alan Bakanlık ve Yönetim Anlayışına Müstahak Değil" Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Onur Öymen, "Her şeyi sineye çeken Dışişleri Bakanı'nı Cumhuriyet Halk Partisi olarak sineye çekemeyiz. Türk milleti de sineye çekemiyor. Türkiye bu kadar alttan alan bakanlık ve yönetim anlayışına müstahak değil" dedi.

Anavatan Partisi'nin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül hakkında verdiği gensoru önergesine destek veren CHP Grubu adına bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Onur Öymen, hükümetin AB, Kıbrıs ve Kuzey Irak başta olmak üzere dış politikalarını eleştirdi.

ÖZEL STATÜ TEPKİSİ

Öymen, 2003'te Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği hedeflenirken, bugün gelinen noktada Türkiye'ye özel statü verilmesinin AB'de başbakanlar düzeyinde dillendirildiğini anlatarak, "Her koşulu zafer gibi taçlandırmaya kalkarsanız, uğrayacağınız yenilgi kaçınılmaz olur. Düzeyinizi düşürdüler, nasıl oldu bu?" dedi.

AB konusunda bugün yaşanan güçlüklerin hükümetin yanlış politikaları sonucu olduğunu belirten Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, AB ilerleme raporları için "olumlu, dengeli" değerlendirmesinde bulunmalarına "yanlış oldu" diye tepki gösterdi.

EK PROTOKOL'Ü NİYE MECLİS'E GETİRMİYORSUNUZ?

Güney Kıbrıs'ın Gümrük Birliği Anlaşması'na girmesini öngören Ek Protokol'ün imzalanmasına tepki gösteren Öymen, "Hiçbir rezerv konulmadı sonra tek taraflı deklarasyon açıklandı. Bize her gün 'limanlarınızı, hava alanlarınızı açın' deniyor. Başbakan, 'Meclis'te onaylanmadığı için geçerliliği yoktur' diyor. Haklı. Niye Meclis'e getirmiyorsunuz? Çünkü geçerliliği yok. Yetkisi olmayan konuda hükümet Meclis adına nasıl taahhütte bulunuyor?" dedi.

SIHHİYE'DE BAYRAM YAPTINIZ.

17 Aralık AB Zirvesi'nin ardından raporlar olumsuz olmasına rağmen "Sıhhiye'de bayram yapıldığını" söyleyen Öymen, "Sonra Sayın Bakan, Dışişleri'ne gitti, AB'ye nota yazıldı, 'Sürekli kısıtlamaları düzeltin' dendi. Başınıza gelecekleri göremiyor musunuz?" dedi. 14 -15 Aralık 2006 AB Zirvesi'nde alınan kararın "Ya Kıbrıs'ı feda edeceksiniz ya AB'den vazgeçeceksiniz' anlamına geldiğine işaret eden Öymen, "Türkiye –AB ilişkileri tamamen Kıbrıs'a bağlandı, hazin ve üzüntü verici bir durum" dedi.

LOKMACI TEPKİSİ

Öymen, Lokmacı Barikatı'nın kaldırılmasını "İçimize daha çok Rum girsin diye barikatlar yakılıyor" diye eleştirirken, Başbakan Erdoğan'ın "Kuzey Kıbrıs'ın iç işi" değerlendirmesine, "Amaç Lefkoşe'nin askersizleştirilmesi. Göremiyor musunuz" tepkisini gösterdi.

ÇUVALI NASIL SİNDİRDİNİZ?

Türkiye-ABD ilişkilerinin kötü mecraya girdiğini ifade eden Öymen, "1 Mart tezkeresinden önce Meclis'in nabzını tutmadan ABD'ye söz veriyorsunuz. Sonra sıkıntı yaşanıyor, askerimizin başına çuval geçiriliyor. Sayın Bakan, böyle bir olay karşısında niçin protesto notası göndermeye cesaret edemediniz? Bunu nasıl içinize sindirirsiniz?" diye sordu.

Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK varlığına değinen Öymen, "Hükümet, Meclis'ten iki kez asker göndereceğim diye yetki aldı, iki yetki de kullanılamadı. 7 Ekim 2004'te Meclis'in hükümete verdiği yetkisinin süresi bitti. Hükümetin, Dubai'de ABD ile yaptığı anlaşma var. 8.5 milyar dolarlık kredi karşılığı Kuzey Irak'a asker göndermemeyi taahhüt ediyor. Bu nasıl olur?" dedi.

DELİK TEPKİSİ

Türkiye ile ABD arasında politika farklılıkları ortadayken iki ülke arasında "Ortak Stratejik Belge" imzalanmasına da tepki gösteren Öymen, Dışişleri Bakanlığı bürokratlarının devre dışı bırakıldığını da savundu. Öymen, "Başbakan'ın danışmanı kalkıp gazetecilerin önünde biz 7 yıl daha iktidarda kalacağız, Başbakanımızı süpürmeyin delikten, kullanın diyor. Biz tepki gösterecekler diye bekliyoruz, siz her şeyi sineye çekiyorsunuz" dedi.

HAMAS ÖZÜRÜ DİLEMEDİNİZ

Hamas'ın Türkiye ziyaretini eleştiren Öymen, Hamas'ın ortalığı kana buladığını söyleyerek, "Bunu nasıl içinize sindiriyorsunuz? Türkiye Cumhuriyeti ETA teröristlerine de ev sahipliği yapıyor. Milletten özür diliyor musunuz, hayır dilemiyorsunuz" dedi.

Fener Rum Patriği Bartalomeos'un 22 Ocak'ta Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nde "ekümenik" sıfatı ile konuşma yapacağını ifade eden Öymen, "Lozan'dan beri kabul etmediğimiz ekümenik sıfatını kullanıyor. Haberiniz var mı, tepki gösterdiniz mi?Her şeyi içinize sindiriyorsunuz" dedi.

SİNEYE ÇEKEMEYİZ

Fransız Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Ermenistan'da "Türkiye AB'ye üye olamaz" sözlerine tepki gösterilmediğini ifade eden Öymen, Fransa İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye aleyhine demeçlerini de anımsatarak, "Sayın Bakan siz hiç bir şey söylediniz mi? Dışişleri Bakanı olarak tepki göstermek hakkınız yok mu? Her şeyi sineye çekip alttan alıyorsunuz. Bütün bunları sineye çeken Dışişleri Bakanı'nı, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sineye çekemeyiz. Türk milleti de sineye çekemiyor. Türkiye bu kadar alttan alan bakanlık ve yönetim anlayışına müstahak değil. Türkiye aleyhindeki bütün davranışlara hak ettiği cezayı anında verecektir, Türk Dışişleri Bakanı'ndan beklenen budur. Anavatan Partisi'ni gensoru önergesini destekliyoruz. Ümit ediyoruz ki Türkiye hak ettiği, layık olduğu hükümet ve Dışişleri'ne kavuşacaktır" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title