Haberler

Oy Kullanma İşlemi Sırasında Gerginlik

Şanlıurfa'da 22 Temmuz Milletvekili Seçimleri Saat 07.00 İtibarıyla Başladı. Bazı Okullarda Oy Kullanma İşlemi Sakin Devam Ederken, Bazı Okullarda İse Tartışma Yaşandı. Görevliler ile Seçmenler Arasında Yaşanan Tartışmayı Polis Büyümeden Önledi.

Şanlıurfa'da 22 Temmuz milletvekili seçimleri saat 07.00 itibarıyla başladı. Bazı okullarda oy kullanma işlemi sakin devam ederken, bazı okullarda ise tartışma yaşandı. Görevliler ile seçmenler arasında yaşanan tartışmayı polis büyümeden önledi.

Kentin en yoğun bölgesi olan Eyyübiye Mahallesi Eyyüp Peygamber Caddesi Şair Abdi İlköğretim Okulu'nda seçmen sandığı listelerinde isimlerini göremeyen vatandaşlar, öfkelendi. Oy kullanamayan vatandaşlar, görevliler ile tartıştı. Bir sandık başkanının lavaboya gitmek için sandığı terk ettiğini iddia eden partililer ile görevliler arasında da tartışma yaşandı. Şair Abdi İlköğretim Okulu'nda toplanan kalabalık, sandık başkanı ile uzun süre tartıştı. Tartışma büyümeden olay yerine takviye ekibi istendi.

Partililer daha sonra gelen polisler ve görevliler ile tartışmaya başladı. Polis, olası bir arbedenin yaşanmaması için vatandaşları yatıştırmaya çalıştı.

Bu arada, oy kullanmak için Şair Abdi İlköğretim Okulu'na giden bazı seçmenler isimlerini listede bulamayınca internete girerek isimlerini aradı. Oy verecekleri yerleri İstanbul Bağcılar, Avcılar ve köylerde gördüklerini iddia eden vatandaşlar, "Yıllardır bu okulda oy kullanıyoruz. Bugün isimlerimizi göremiyoruz. İsimlerimiz başka yerlere kaydırılmış. Biz nasıl başka yerlerde oy kullanalım?" diye tepki gösterdi.

(FÖ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title