Haberler

ÖSS'ye Girecek Öğrenciler Yolda Mahsur Kaldı

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) Girmek Üzere Hakkari'ye Gelen Onlarca Öğrenci, Yol Genişletme Çalışmaları Nedeniyle Bir Süre Mahsur Kaldı.

Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girmek üzere Hakkari'ye gelen onlarca öğrenci, yol genişletme çalışmaları nedeniyle bir süre mahsur kaldı.

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği ekipleri tarafından şehirden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van Karayolu'nda 3 yıl önce başlatılan yol genişletme çalışmaları sürerken, çevre dağlardan inen kayalar nedeniyle yol zaman zaman araç trafiğine kapanıyor. Bugün öğle saatlerinde çevre il ve ilçelerden sınava girmek için Hakkari'ye gelen öğrenciler, çalışmalar nedeniyle yaklaşık 1 saat boyunca kavurucu sıcak altında yolun açılmasını bekledi. Aralarında yolcu minibüslerinin de bulunduğu çok

sayıda aracın uzun kuyruklar oluşturduğu karayolu 1 saatlik çalışmadan sonra tek şeritten ulaşıma açıldı.

Yarın yapılacak Öğrenci Seçme Sınavı'na Hakkari'de katılacak öğrencilerden Bedel Duman, "Gördüğümüz rezalet karşısında ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir saattir burada bekliyoruz. Bu çalışmalar neden başka bir hafta değil de sınavların yapılacağı hafta yapılıyor. Buna bir anlam veremedik" şeklinde konuştu.

Feride Duman ise, sınava girecekleri için çok stresli olduklarını dile getirerek, "Bu stres yetmiyormuş gibi bir de yol yapımı nedeniyle bizi burada bekletiyorlar. Çok zor durumdayız. Bayağı bir sıkıntıya girdik. En azından bugün çalışma yapmasaydılar diye düşünüyorum" dedi.

Ahmet Aşkan isimli vatandaş da, yaklaşık 3 yıldan beri devam eden yol çalışmaları nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, karayolunun her gün saatlerce ulaşıma kapandığını belirtti. Aşkan, çalışmaların sınav gününe denk getirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

(NT-MET-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title