Haberler

Osmaniye'de Yerel Yönetimler

Osmaniye Belediyesi Tarafından Yaptırılacak Şehir Meydanının Temelinin, 22 Mart Perşembe Günü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Tarafından Atılacağı Bildirildi.

Osmaniye Belediyesi tarafından yaptırılacak şehir meydanının temelinin, 22 Mart Perşembe günü Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Davut Çuhadar, ihalesi yapılan şehir meydanının ilk etapta 5 dönümlük kısmının tamamlanacağını belirtti. Şehir meydanının yapılmasını çok önemsediğini ifade eden Çuhadar, meydanın temelinin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılmasının ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu söyledi.

Yayla suyu projesi, kapalı semt pazarı, yollar gibi birçok hizmet yapmalarına rağmen, şehir meydanının kendisi için ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Çuhadar, "Belediyecilik ile ilgili kitaplarda şehir meydanlarının öneminden bahsedilir. Şehir meydanı şehrin simgesi, kalbi ve beynidir. Şu ana kadar yapılmayanı yaparak ilimize bir şehir meydanı kazandırıyoruz. 140 yıllık il tarihinde bırakacağımız en güzel eserlerden bir tanesi şehir meydanı olacak. Vatandaşlarımız da açılışını yaptığımız zaman şehir meydanının ne kadar önemli olduğunu kendi gözleriyle görüp haklı olduğumuzu görecekler. Meydan ekmek su kadar önemli bir ihtiyaç. Bakanımız tarafından temeli atılacak meydanımızı 2 ayda bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

İlk etapta 5 dönümlük alanda kurulacak şehir meydanında toplanma alanı, çelik pergoleli oturma grupları, misinalı su sistemi ile yapılmış su gösterisi ile sahne yer alacak.

(MT-MT-Y)

19.03.2007 17:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title