Haberler

Oslo: Norveç Direnişinin Önde Gelen Figürü Jens Christian Hauge Öldü

İkinci Dünya Savaşı Sırasında Norveç Direnişinin Önde Gelen Figürü ve Savaş Sonrası Politikacı Jens Christian Hauge 91 Yaşında Bugün Öldü.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Norveç direnişinin önde gelen figürü ve savaş sonrası politikacı Jens Christian Hauge 91 yaşında bugün öldü.

Norveç medyasının haberine göre, 9 Nisan 1940'ta Nazi Almanyası'nın Norveç'i işgalinin ardından bir avukat olan Jen Christian Hauge 40 bin kadar üyesi olan yeraltı askeri direniş hareketi Milorg'a katıldı. Sadece 27 yaşındaki iken 1943'te örgütün liderliğini üstlendi. Direnişteki rolü sebebi ile 1941 ve 1942'de bir kaç ay hapiste kaldı. Savaş sonrasında, 30 yaşında iken savunma bakanı olarak atandı, sonra iki ay dönem iki İşçi partisi hükümetinde adalet bakanı olarak görev yaptı.

Etkili bir politikacı olan Hauge çeşitli Norveç şirketinde üst seviye görevler aldı. Bu şirketler arasında İskandinavya Hava Yolları Sistemi (SAS) ve petrol grubu Statoil de bulunuyordu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title