Haberler

Orman Haftası

TMMOB Orman Mühendisleri Odası Doğu Akdeniz Şubesi Tarafından, "Orman Haftası" Dolayısıyla M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde Fidan Dağıtımı Yapıldı.

TMMOB Orman Mühendisleri Odası Doğu Akdeniz Şubesi tarafından, "Orman Haftası" dolayısıyla M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde fidan dağıtımı yapıldı.

Orman Mühendisleri Odası Doğu Akdeniz Şubesi, Gündoğdu Okulları ve Cinebonus Sinemaları, Orman Haftası'nı bir dizi etkinlikle kutladı. Gündoğdu Koleji öğrencileri, M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde orman ve doğa konulu resimleri sergilerken, sergiyi gezenlere fidan dağıtıldı.

Orman Mühendisleri Odası Doğu Akdeniz Şube Başkanı Selami Tece, insan hayatının her aşamasında çok büyük öneme sahip ormanların, dünyanın ortak değerleri arasında en başta yer aldığını belirterek, insanoğlunun hayatını sürdürebilmesi için havaya ve suya ne kadar ihtiyacı varsa, toprağa ve ağaca da o kadar ihtiyacı olduğunu söyledi. Tece, toprağın erozyonla kaybolmasını önlemek, gelecek nesillere daha yeşil, daha güzel ve yaşanılabilir bir Türkiye bırakabilmek için, sadece orman teşkilatları değil, bütün insanların, özel ve kamu kuruluşlarının bir seferberlik ruhu ve adeta bir ibadet aşkı ile bu milli davada yer almaları gerektiğini ifade etti.

Cinebonus Müdürü Mehmet Özer de, 14 Mart'tan bu yana sinema salonlarında yayınladıkları ormanların önemi ve korunmasıyla ilgili tanıtım filmiyle yaklaşık 80 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

(MT-Y) 22.03.2008 15:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title