Haberler

Önce Şikayetçi Oldu Sonra Evlendi

Samsun'da, 15 Yaşındayken Kendisini Kaçıran Aytaç Ö. (20) ile Birlikte Yaşayan A.ö. 1.5 Yıl Sonra Evini Terkedip Baba Evine Döndü. Bir Süre Sonra, Terkettiği Nikahsız Eşinden Kendisini Sokak Ortasında Dövüp Çenesini Kırdığı İçin Şikayetçi Olan A.ö., Ailelerin Baskısı Üzerine Cezaevinde Evlendi. A.ö.. Şikayetinden Vazgeçince Aytaç Ö., Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı.

Samsun'da, 15 yaşındayken kendisini kaçıran Aytaç Ö. (20) ile birlikte yaşayan A.Ö. 1.5 yıl sonra evini terkedip baba evine döndü. Bir süre sonra, terkettiği nikahsız eşinden kendisini sokak ortasında dövüp çenesini kırdığı için şikayetçi olan A.Ö., ailelerin baskısı üzerine cezaevinde evlendi. A.Ö.. şikayetinden vazgeçince Aytaç Ö., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

200 Evler Mahallesi'nde oturan A.Ö., 2004'ün Aralık ayında, 15 yaşındayken aynı mahallede oturan ayakkabı boyacısı Aytaç Ö. tarafından kaçırıldı. 1.5 yıl nikahsız yaşayan Asiye Ö. ile Aytaç Ö. arasında maddi sıkıntılar yüzünden tartışmalar başlayınca, genç kız evini terkedip ailesinin yanına döndü. Olaydan 3 ay sonra A.Ö. ile yolda karşılaşan Aytaç Ö. nikahsız eşini sokak ortasında dövüp, hastanelik etti. Çenesi kırılan A.Ö. Aytaç Ö'den şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Aytaç Ö., yaşı küçük olan A.Ö. ile birlikte yaşadığı ortaya çıkınca, geçen yıl tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak, Öztuncer'in ailesi, A.U. ile görüşerek onları evlenmeleri için ikna etti. 17 yaşında olan A.U. ile Öztuncer geçen yıl aralık ayında cezaevinde evlendirildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'küçük yaşta genç kızla cinsel ilişkiye girmek ve yaralamak' suçlarından, 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Aytaç Ö., bugün hakim karşısına çıktı.

Duruşmada, A.Ö. ile birbirlerini sevdiklerini söyleyen Aytaç Ö., ''Anlaşarak kaçtık. Aynı evde karı koca hayatı sürdük. Sonra beni terk etti. Onu sokakta başı boş tek başına dolaşırken görünce, sinirlerime hakim olamayıp vurdum. O da benden şikayetçi oldu. Ama cezaevine girince beni affetti ve resmi nikah kıyarak evlendik'' dedi.

A.Ö. ise duruşmada psikolog eşliğinde ifade verdi. Evlendikleri için şikayetini geri aldığını belirten A.Ö. ''Beni zorla kaçırdı. Ancak aileler anlaşınca, bize imam nikahı kıyılıp, bir ev tutuldu. 1.5 yıl birlikte yaşadık. Sonra anlaşamadık, ben evi terk edip ailemin yanına geri döndüm. Alış verişe çıktığım bir gün beni sokakta gördü. Kaçıp kurtulmak istedim. Ancak beni yakaladı ve öfkeyle saldırdı. Yüzüme yumruk attı, çenem kırıldı. Hastaneye kaldırılınca kendisinden şikayetçi oldum. Tutuklanıp cezaevine kondu. Bu kez yine aileler araya girdi. Beni ikna ettiler. Ben de kendisiyle resmi nikah yaparak evlendim. Şimdi kendisinden şikayetçi değilim'' dedi.

Öte yandan, küçük yaştaki çocuklarını gayri resmi evlendirdikleri için tutuksuz yargılanan A.Ö.'nün annesi Nevin U. ile Aytaç Ö.'nün babası İhsan Ö. ise, çocuklarının kendilerinden habersiz birlikte yaşamaya başladıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, A.Ö.'nün şikayetinden vazgeçmesi ve resmi nikahla evlenmeleri üzerine sanığın tahliyesine karar verdi. Ailelerin yargılanmasına da devam edileceği bildirildi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title