Haberler

Oltu'da Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Anadolu Öğretmen Liselerinin Kuruluşunun 159. Kuruluş Yıldönümü Münasebetiyle Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi'nce Belediye Sinema Salonu'nda Bir Eğlence Programı Düzenledi.

Anadolu Öğretmen Liselerinin kuruluşunun 159. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi'nce Belediye Sinema Salonu'nda bir eğlence programı düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi Nizamettin Gündoğmuş, lisenin birinci yılını geride bıraktığını hatırlatarak, faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin öğretmenlerine yazmış oldukları şiirlerin okunmasıyla devam eden gece de Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'te Oltu Anadolu Öğretmen Lisesi'nin hazır hale gelmesinde Belediye olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirdiklerini söyledi. Başkan Ziyrek, “Anadolu Öğretmen Lisesi için talep ettiğimiz yeni okul binası kısmetse önümüzdeki 2008 yılı programına alındı. İmar planını Belediyemiz yaptırmak şartı ile okulun olur'un aldık. İnşallah 2008 yılı sonunda yeni okul binanızda eğitim-öğretiminize devam edeceksiniz.”diye konuştu.

Oltu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da konuşmasında şunları söyledi:“ Anadolu Öğretmen Liselerimiz öğretmen yetiştirmekte çok önemli rol üstlenmiştir. Bu liselerden üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev alacak siz gençlere çok büyük görevler düşüyor. Anadolu Öğretmen Liselerinin kısıtlı imkânlarına rağmen birçok başarıya imza attıklarına bizzat şahit oldum ve bende bunun gururunu sizlerle yaşıyorum.” Programda daha sonra okul öğrencileri hazırlamış oldukları “Ağlatan Kahkahalar” adlı 3 perdelik tiyatro oyununu sergilendi. Perde aralarında okunan şiirlerin yanı sıra yine okul öğrencilerinden oluşan kız ve erkek bar ekibi Artvin yöresine ait oyunlarını sergiledi, Program “Grup Dadaşlar”ın söylediği türküler eşliğinde katılımcıların halaylar çekmesiyle son buldu.

(DMA-İRT-Y)

21.03.2007 15:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title