Haberler

Öğretmen-sen'den Teziç ve Bumin Hakkında Suç Duyurusu

Öğretmen-sen Yöneticileri, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve Rektörler Komitesi Üyeleri ile Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin Hakkında, 'Şapka Giyilmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefetten' Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Suç Duyurusunda Bulundu.

Öğretmen-Sen yöneticileri, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve Rektörler Komitesi üyeleri ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin hakkında, ''Şapka Giyilmesi Hakkındaki Kanuna muhalefetten'' Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, ''28.11.1925 tarihli 671 Sayılı Şapka Giyilmesi Hakkında Kanunu'na göre TBMM üyeleri, tüm kamu görevlileri, memur ve müstahdemlerin şapka giyme mecburiyeti bulunduğu'' kaydedildi.

Dilekçede, Teziç ve Rektörler Komitesi üyeleri ile Bumin'in, ''671 Sayılı Kanun hükümlerine muhalefet ederek, resmi görevleri sırasında şapka giymedikleri'' iddiasına yer verilerek, 2 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title