Haberler

Öğrenciler Okudukları Kitaplarla Yarıştı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde Kitap Okuma Yarışması'nda değerlendirme sınavı yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde Kitap Okuma Yarışması'nda değerlendirme sınavı yapıldı.

Bu yıl ikincisi organize edilen sınava, il genelinden 11 bin 926 öğrenci katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da sınav kapsamında Cumhuriyet Ortaokulunu ziyaret ederek, sınava katılan öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Kitap kokusunun kültürün temel adımı olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi:

"Bir kitabın okunması, küçük bir kütüphanenin kurulması, uygarlık ve medeniyette büyük anlamlar ifade eder. Bunlar alışkanlıkla olur. Bu alışkanlığı yerleştirmeye çalışıyoruz. Geleceğimiz için kitap okuma alışkanlığının oluşması çok önemli. Geçen yıl okuma yarışmasına beni çok sevindiren bir rakamla 7 bin 598 öğrencimiz sınava katılmıştı. Bu yıl daha da sevindirici bir rakam ortaya çıktı ve 12 bine yakın öğrencimiz bu sınava katıldı. Bu bize anne ve babaların okumaya olan desteğini, çocukların ise ilgisini gösteriyor. Bugün çocuklarıyla beraber sınava gelen her bir aile bana göre sınavın birincisidir ve kazananıdır."

Gümrükçüoğlu, yarışma ödülleri hakkında da bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada yine her sınıf seviyesinde birinci olan 8 öğrenciye Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yurt dışı seyahati, ikinci olan 8 öğrenciye bilgisayar, üçüncü olan 8 öğrenciye tablet verilecek. Mansiyon ödülüne layık görülen ilkokul öğrencilerine bisiklet, ortaokul ve lise öğrencileri de Çanakkale gezisi ile ödüllendirilecek. Ayrıca yarışmaya katılım oranı en yüksek 3 okula bilgisayar hediye edilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title