Haberler

Öğrenci - Rol Model Buluşma Yemeği

Uşak Emniyet Müdürü Toprak: "Vatandaşlarımızın kendilerini güvende hissedebilmeleri için, çocuklarının da güvende olduğunu, her türlü istismardan, şiddetten uzak kaldığını bilmesi önemli"

Uşak Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Umuda Dev Adımlar" projesi kapsamında öğrenci - rol model buluşma yemeği düzenlendi.

Polis evinde düzenlenen yemeğe proje kapsamında il genelinde risk altında olabileceği değerlendirilen ve spora yatkın çocuklardan oluşan 40 öğrenci, Uşak Sportifli basketbolcular, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, iş adamları ve emniyet mensupları katıldı.

Emniyet Müdürü Ogün Toprak, yaptığı konuşmada toplumların her zaman kendilerini güvende hissetmek amacıyla suçla mücadele edilmesini istediğini, polis teşkilatının bu doğrultuda görev yaptığını kaydetti.

Suç ve suçluyla mücadelede her zaman bir adım önde olmak gerektiğini kaydeden Toprak, modern toplumlarda toplumu korumak için en çok ihtiyaç duyulan etkenin toplum desteği olduğunun altını çizdi.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi'nin suçla mücadelede vatandaşların desteğini almak amacıyla çeşitli projeler geliştirdiğini ifade eden Toprak, bu kapsamda risk altında olabileceği değerlendirilen çocuklara yönelik "Umuda Dev Adımlar Projesi"nin geliştirildiğini kaydetti.

Proje kapsamında Uşak'ta spora yatkın 40 çocuğun tespit edildiğini kaydeden Toprak şunları söyledi:

"Suçtan, suçludan uzak kalabilen, kendini koruyabilen çocuk yarınlarda daha güvenli bir toplumun ortaya çıkmasında temel unsurdur. Vatandaşlarımızın kendilerini güvende hissedebilmeleri için, çocuklarının da güvende olduğunu, her türlü istismardan, şiddetten uzak kaldığını bilmesi önem taşımaktadır. Belirlediğimiz çocuklarımız, yaklaşık 3 aydır rol-model olarak aldıkları profesyonel takımımızın başarılarının ışığında, sevgi ve dayanışma duygularını pekiştirmek, sağlıklı kişilik gelişiminin ve ailelerinin bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan proje ile basketbol eğitimi alıyorlar. Bizler bu çalışmaların derin faydalar sağladığını düşünüyoruz. Bizim bu öğrenci kardeşlerimizle ve bu vesile ile tanışmış olduğumuz değerli aileleriyle bağımız kopmadan, gelişerek devam edecektir" - Uşak

Kaynak: AA / Yerel

Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title