Haberler

Odunpazarı Belediyesi'nden "Tabelalar Sökülüyor, Binalar Boyanıyor" Projesi

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi, "Tabelalar Sökülüyor, Binalar Boyanıyor" Adlı Proje Başlattı. Projeye Destek Veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ile Belediye Arasında Protokol İmzalandı.

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi, "Tabelalar sökülüyor, binalar boyanıyor" adlı proje başlattı. Projeye destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ile belediye arasında protokol imzalandı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, imza töreninde yaptığı konuşmada, Eskişehir'i yaşanabilir ve sağlıklı bir kent yapmak maksadıyla "Tabelalar sökülüyor, binalar boyanıyor" sloganıyla bir proje başlattıklarını belirterek, "Hayata geçirdiğimiz 'Güzel Odunpazarı, güzel Eskişehir" projesi, bölgemizin tamamını kapsamaktadır. Bu çalışmalar çerçevesinde Odunpazarı Evleri, ülkemizde örnek bir bölge haline geldi. 'Tabelalar sökülüyor, binalar boyanıyor' adlı çalışmayla mahallelerimizde ve sokaklarımızda, sıvasız binaların onarılması, badanasız bina cephelerinin boyanması planlanmaktadır. Bugün, görünüm olarak sokak ve caddelerdeki sıvasız ve boyasız binalar hepimizi rahatsız ettiği gibi, şehrimize ve bölgemize gelen vatandaşlarımızı da rahatsız ettiğine inanıyorum" dedi.

Modern, çağdaş ve güzel bir şehirde yaşamanın her vatandaşın hakkı olduğu kadar konutlarını, işyerlerini, bahçelerin duvarlarını görüntü kirliliğinden kurtarmanın herkesin sorumluluğunda olduğunu kaydeden Sakallı, "Bu anlayışla bir de gönüllüler ekibi oluşturduk. Çok yakın zamanda gönüllüler ekibinin bölgelerinde yaptıkları çalışmaları hep beraber görerek, sevinç ve mutluluklarına ortak olacağız" diye konuştu.

Burhan Sakallı, tabelaların sökülmesi ile ilgili olarak Buyükşehir Belediye Meclisi'nde bu konuda alınan bir karar olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Biz bu karar doğrultusunda, bölgemizde çalışmalar başlattık. Hiç bir binanın üst katlarına gelişi güzel tabela asılmasına müsaade etmiyoruz. Ayrıca, alınan karar gereği asılacak tabelaların yeni boyut ve ölçeleri yeniden belirlendi. Tüm esnaf ve bina sahiplerine bu karar doğrultusunda hareket etmelerini istiyoruz. Tabelalarda yabancı isme değil, dil kirliliğine dikkat ediyoruz. Bu tür tabelalar asanlara da müsaade etmiyoruz."

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise, çağdaş ve modern bir şehir olma yolunda Odunpazarı Belediyesi'nin başlattığı çalışmaya katkıda bulunmak istediklerini vurgulayarak, "Yapı ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları olarak binaların dış cephelerini sıva yapmak ve boyamak isteyen vatandaşlara; işçilik, malzeme ve iskele kurma maliyetlerinden yüzde 15'lik bir indirim yapabileceğiz. Ayrıca, masraf bedelini 2 taksitte ödeme imkanı sunacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Başkan Sakallı ve Birsen, anlaşma tutanağını imzaladı.

(HÖ)

06.06.2007 17:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title