Haberler

Ödp 4. Olağanüstü Kongresi 7 Ekim'de

Ufuk Uras'ın DTP'nin Desteklediği Listeden Milletvekili Seçilmesiyle Ödp'de Başlayan Başkanlık Krizi Bu Hafta Sonu Çözülecek. Uras'ın Aday Olmasının Beklendiği 4. Olağanüstü Kongrede, Uras'ın Parti Hukukunu Hiçe Saydığı Gerekçesiyle Başkanlığını İstemeyen Gruplar da Başka Bir Aday Arayışı İçindeler.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 7 Ekim Pazar günü, 4. Olağanüstü Kongresini topluyor. İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın başkanlık için aday olmasının beklendiği kongrede, Uras'ın başkanlığını istemeyen gruplar yeni bir başkan arayışı içindeler.

Ufuk Uras'ın DTP'nn desteklediği "Bin Umut" adayları arasında milletvekili seçilmesinin ardından partide yaşanan kriz bu Pazar günü çözülecek. 6 Ekim'de yapılacak olan konferans ve 7 Ekim'de yapılacak olan Kongrede başkanlık sorununun yanı sıra partinin geleceği de masaya yatırılacak. Partinin bugüne kadar yaptığı en önemli kongrelerinden birinin olmasının beklendiği ve Milli Eğitim bakanlığı Şura Salonu'nda yapılacak olar 4. Olağanüstü kongreye büyük katılım bekleniyor.

11 Şubat ta yapılan 5.olağan Kongrede ÖDP Genel Başkanlığına seçilen Ufuk Uras, DTP'nin desteklediği Bin Umut adayları listesinden milletvekili seçilmişti. Uras, Milletvekili seçilmeden önce yasal zorunluluktan dolayı partisinin Genel Başkanlığından istifa etmişti. Uras'ın, kamuoyuna resmen açıklamasa da yeniden Genel Başkanlık için aday olması bekleniyor.

-URAS'A KARŞI BİLDİRİ-

Uras'ın parti kararlarını hiçe sayarak DTP'lilerin desteklediği listeden milletvekili seçilmesini parti hukukunu çiğnemek olarak değerlendiren bazı partililer de Uras'ın adaylığının karşısında. Aralarında Oğuzhan Müftüoğlu, Mahmut Memduh Uyan, Melih Pekdemir, eski Genel Başkan Hayri Kozanoğlu, Alper Taş, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, MMO Başkanı Emin Koramaz'ın gibi partinin önemli isimlerinin grupların da Uras'ın karşısına aday çıkarabileceği belirtiliyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Regl Döneminde Tampon Kullanmak Zararlı mıdır? Tampon kullanmanın riskleri var mı? Koç Metalurji halka arz hangi bankalarda var? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz nereden, hangi bankadan alınır? BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title