Haberler

Nevşehir: Öğrencilerden Sese Duyarlı Elektronik Beşik

Nevşehir'de Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) 2006 Fuarı'nda sergilenen ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan sese duyarlı beşik büyük ilgi çekti.

Nevşehir'de Mesleki ve Teknik Eğitim (METEF) 2006 Fuarı'nda sergilenen ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan sese duyarlı beşik büyük ilgi çekti.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen METEF, Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde açıldı. Mesleki eğitim kurumlarında öğrenciler tarafından 2005-2006 eğitim öğretim döneminde yapılan çalışmaların sergilendiği fuarda, Nevşehir Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan sese duyarlı elektronik beşik büyük ilgi gördü. Elektronik, Mobilya Dekorasyon ve Torna Tesviye Bölümü öğrencileri tarafından yapılan beşik, sese duyarlı olması nedeniyle bebeğin ağlaması veya odada herhangi bir ses çıkması halinde kendi kendine sallanmaya başlıyor. Aynı zamanda zaman ayarı da bulunan beşik, sesi algıladıktan sonra ayarlanan zaman süresince sallanıyor. Annelerin ev işi yaparken çocuk odasındaki bebeklerinin sürekli ağlamaması için böyle bir beşik tasarladıklarını bildiren Nevşehir Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Mobilya Dekorasyon Bölümü Atölye Şefi İsmail Demiral, sese duyarlı beşiğin değişik model ve büyüklüklerde de yapılabileceğini kaydetti. Demiral, "Öğrencilerle, beşikteki bebeklerin yanlarında beşiklerini sallayacak kimse olmadığı zaman sürekli ağlamaması için böyle bir beşik yapmayı kararlaştırdık. Yaptığımız beşik hem ses hem de zaman ayarlı. Yani bebek ağladığında veya beşiğin bulunduğu odada ses çıktığında beşik kendi kendine sallandığı gibi ayrıca istenilen zaman aralıklarında da beşik sallanabiliyor. Bu beşiğin anneler için oldukça avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Anneler ev işlerini yaparken bebekleri ağladığında beşik kendiliğinden sallanacak, eğer bebek ağlamadan sallanmasını isterlerse bir ıslık çalmaları veya ellerini çırpmaları yeterli olacak" diyerek konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title