Haberler

Necef: Irak Başbakanı Maliki, Saddam'ın İdamını İstedi

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Yargılanma Süreci Devam Eden Eski Devrik Lider Saddam Hüseyin Hakkında İdam Kararının Çıkmasını İstediğini Söyledi.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, yargılanma süreci devam eden eski devrik lider Saddam Hüseyin hakkında idam kararının çıkmasını istediğini söyledi.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve 6 eski yardımcısının, başta soykırım olmak üzere çeşitli suçlardan yargılama süreci devam ederken, Irak Başbakanı Maliki, bugün öğleden sonra ülkenin güneyinde yaptığı açıklamada devrik lider hakkında idam kararının çıkmasını beklediğini ifade etti. Başkent Bağdat'ın 140 kilometre güneyinde kalan Necef kentinde radikal dini lider Mukteda El Sadr'ı ziyaret eden Irak Başbakanı Maliki, Sadr ile görüşmesinin ardından Şii liderle ortak basın toplantısına katıldı. Eski devrik liderin yargılanma sürecine ilişkin bir soruya Maliki, "Allah'ın izniyle mahkeme uzun sürmeyecek. Allah'ın izniyle idam cezası yakında zorba Saddam ve yandaşları idam edilecek" cevabını verdi.

Şii Lider Mukteda El Sadr ise, bir süre meclis gündemini meşgul eden federalizm ve ABD askerine yönelik sorulan sorulara, "Federalizm ülke halkının tamamını ilgilendiren bir konu. Halk ne isterse o olur. ABD askeri ise her gittiği yerde fitne çıkarmaya devam ediyor. Hangi gittiği yeri düzelmiş gösterin" şeklinde cevap verdi.

Öte yandan Saddam Hüseyin aleyhinde Duceyl katliamıyla ilgili açılan ilk davada, kararın Kasım ayının ilk haftasında verilmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title