Haberler

Narman'daki Sel Afetinin Yaraları Sarılıyor

Erzurum'un Narman İlçesinde Geçtiğimiz Günlerde Etkili Olan ve 7 Köyde Büyük Hasara Yol Açan Sel, Geride Yıkılan Köprüler, Yok Olan Tarlalar ve Çevreye Yayılan Dev Ağaçlar Bıraktı.

Erzurum'un Narman ilçesinde geçtiğimiz günlerde etkili olan ve 7 köyde büyük hasara yol açan sel, geride yıkılan köprüler, yok olan tarlalar ve çevreye yayılan dev ağaçlar bıraktı.

Narman ilçesine ait ekili arazilerin büyük bir bölümü sel sularına kapılırken, Şekerli Beldesi, Kışlaköy, Kilimli ve Mahmutçavuş köyleri de selden etkilendi. Birkaç yıl önce 'Devlet-Millet El Ele' kampanyasıyla yapılan Kışla köy köprüsü ve Kilimli köyü köprüleri de tamamen yıkıldı. Yolun bazı bölgelerinde çökmelerin olduğu Kışlaköy, Kilimli ve Mahmutçavuş köylerinin içme suyu şebekeleri tahrip oldu. Binlerce ağaç sel sularıyla birlikte arazilere yayıldı. 3 gündür selin geride bıraktıklarıyla meşgul olan

köylüler, bir yandan tarla ürünlerini kaybetmelerinin üzüntüsü yaşarken diğer yandan da kökten sökülen 30-40 yıllık ağaçlarına yanıyor.

TEDAŞ ve Telekom çalışanları da afet bölgesinde günlerdir çalışmalarını sürdürüyor. Afet bölgesindeki köylerde yaşanan elektrik, su ve telefon sıkıntısının giderilmesi için ekipler geceli-gündüzlü çalışıyor. Tarlaların dere ve bataklık olduğu bölgelerde çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Kopan elektrik ve telefon kabloları yenileniyor, sel sularına kapılan telefon direklerinin yerine yenileri dikiliyor. Devlet Su İşleri (DSİ), Köy Hizmetleri ve Karayolları'na ait iş makineleri dört bir koldan derelerde

ıslah çalışması yapıyor. Erzurum'dan da getirilen iş makinelerinin aradan 3 gün geçmesine rağmen derelerden ağaç çıkarma çalışmasının devam etmesi selin boyutu gözler önüne sermeye yetti. Aralıksız çalışmalarını yürüten iş makineleri, hem dere yataklarındaki ağaçları temizliyor hem de dev kaya parçalarıyla mücadele ediyor. İş makinelerin yanı sıra köylülerde traktörleriyle ağaçları çıkarıyor. Kimileri kendi arazisi sınırındaki ağaçları çıkarırken, bazıları da arazilerinden onlarca kilometre mesafeye

kadar giden ağaçlarını arıyor. Birbirine karışan ağaçlardan bir çoğu da fakirin umut yakacağı oluyor. Bir çok ihtiyaç sahibi aile, kışlık yakacağı temin etmek için arazilere dağılıyor ve dere yataklarından ağaç çıkararak evlerine taşıyor. Ağaçların çıkarılmasında zorluk çekenler balta ve testerelerle ağaçları keserek yakacaklarını temin ediyor.

Erzurum Valiliği İl Özel İdaresi İl Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Ercoşkuner, AK Parti Narman İlçe Başkanı Ender Öz, Şekerli Belde Belediye Başkanı Ferkan Akbulut ile birlikte afet bölgelerine giderek incelemelerde bulundu. Ercoşkuner, "Horasan ve Narman kaymakamlıklarının oluşturduğu afet komisyonları çalışmalarını sürdürüyor. Bu yöndeki çalışmalarımız tamamlandıktan sonra ilk icraatımız belirlenen hasarları onarmaktır" dedi.

(BA-İRT-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title