Haberler

MUĞLA Marmarisli çiftçiler karardan memnun, üretime devam ediyor

Güncelleme:

Marmarisli çiftçiler karardan memnun, üretime devam ediyor MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki kırsal mahallelerdeki çiftçiler, bahçe ve tarlalarında üretime devam ediyor.

Marmarisli çiftçiler karardan memnun, üretime devam ediyor MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki kırsal mahallelerdeki çiftçiler, bahçe ve tarlalarında üretime devam ediyor. Sokağa çıkma yasağından muaf olan çiftçiler, gelen talebe yetişmek için üretimi aralıksız sürdürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu hafta sonu ikinci kez uygulanacak sokağa çıkma yasağından tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanların muaf tutulacağını açıkladı. Geçen hafta yasak nedeniyle arazilerine gidemeyen çiftçiler, bu kararı sevinçle karşıladı. Marmaris'in kırsal 13 mahallesinde üretim yapan çiftçiler, karar sonrası bu hafta sonu da işlerine ara vermedi. Kararın memnuniyet verici olduğu vurgulandı.

Çiftçilerin muaf kararıyla üretime devam etmesinin sağlandığını, bunun memnuniyet verici olduğunu söyleyen Ayşegül Türedi (40), "Sayın İçişleri Bakanımıza biz çiftçileri muaf tuttuğu için teşekkürlerimi sunuyorum. Üretim şart ve üretim devam ediyor. Her gün düzenli şekilde tarlamıza gidiyoruz. Üretimimiz bakım ve emek istiyor boş bırakmaya gelmez" dedi.

'ÜRETİME DEVAM EDİYORUZ'

Bahçesinde çapa yapan çiftçi Kadir Tosun (58), "Gelen talebe yetişmek için çapa yapıyorum. Eşim sebzeleri ekiyor, yabancı otları ayırıyor. Kurallara uyarak üretim yapıyoruz" dedi. Sacit Koparal ise (41), "Ekim için motorlu araçla arazimi sürüyorum. Toprak hazır olduğunda sebzeleri ekeceğim. Burada işim bittikten sonra evimin ilerisindeki diğer tarlamda otları kesip büyükbaş hayvanlarım için yem toplayacağım. Üretime devam ediyoruz" dedi.

"HER GÜN DÜZENLİ OLARAK GİDEĞİM, ÜRETİM ŞART"

Çiftçi Ayşegül Türedi ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür ederek, "İçişleri Bakanımıza teşekkülerimi sunuyorum, çiftçileri bu durumdan muaf ettiği için. Çünkü üretim şart, üretim devam ediyor. Saygılarımı sunuyorum. Her gün düzenli bir şekilde tarlaya gideceğim. Çünkü emek istiyor, bakım istiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Pakdemirli Marmaris Bahçe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title