Haberler

MŞÜ'de Konferans

Güncelleme:

Muş Alparslan Üniversitesinde, 'İslam Düşüncesinde Akla İtibarının Yeniden Kazandırılması' konulu konferans düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ), 'İslam Düşüncesinde Akla İtibarının Yeniden Kazandırılması' konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'İslam Düşüncesinde Akla İtibarının Yeniden Kazandırılması' konulu konferansın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, aklın kavramsal niteliğini açıklayarak İslam'da akıl konusunun çokça tartışıldığından bahsetti. Polat, dini ve sosyal yaşantı içerisinde aklın yerine konulabilecek bir takım şeylerin kişiyi ve toplumları muhakkak yanıltacağını söyleyerek günümüz İslam dünyasının da, içinde bulunduğu bu durumu deliller nitelikte olduğunu vurguladı.

Daha sonra konferans veren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sönmez Kutlu, İslam medeniyetinin tümünü, tarihi ile dili ile kültürü ile ele almak gerektiğini belirterek, "Eğer bu şekilde ele almazsak İslam'a tek bir gözlükle bakmış oluruz. Aklı, sadece bir mezhep imamının bir cemaat imamının aklına bırakmak, sadece yazılmış tek yönlü bir kitaba insanı hapsetmek demektir" dedi.

İslam'ın akıl ile birebir örtüştüğüne işaret eden Kutlu, "Akıl aleyhtarlığının ileri düzeye çıkması, Hanefilerin, Şiilerin nakilci üslupları, akla verilen önemin artmasına sebep olmuştur. Biz de bu şekilde akla önem veren alimleri zındık ilan ettik ve İslam dünyasında ilmi bir gerileme meydana geldi.

İlgiyle izlenen konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabahattin Zaim Ahmet Polat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title