Haberler

Mısır'da 25 Ocak Devrimi'nin 3. Yıldönümü

ABD'nin başkenti Washington'da darbe karşıtı gösteri yapıldı.

Mısır'daki 25 Ocak Devrimi'nin 3. yıldönümünde, ABD'nin başkenti Washington'da da darbe karşıtı gösteri yapıldı.

Washington ve çevresinde yaşayan Mısırlılar, ilk önce Beyaz Saray etrafında araçları ile tur attıktan sonra, Mısır Askeri Ateşeliği'nin önüne gelerek araçlarından inip, darbe karşıtı slogan attılar.

Mısırlı Amerikalılar için Demokrasi ve İnsan Hakları Derneği üyelerince organize edilen gösteride, Mısır Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde sloganlar atıldı, Mısır'ın halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye özgürlük çağrısı yapıldı.

Ellerinde Mursi fotoğrafları ve Rabia posterleri taşıyan grup, attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla, askeri darbeyi kabul etmedikleri ve bugünkü hükümetin meşru olmadığı mesajlarını verdiler.

"Mermileri değil sandıkları destekleyin", "Mısır'da kadın göstericileri tutuklamayı durdurun" gibi pankartlar da taşıyan kalabalık grup, "Mısır'da demokrasi istiyoruz", "Kan bulaşmış anayasa istemiyoruz" şeklinde sloganlar da attılar.

Grup, gösterinin ardından olaysız dağıldı. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Washington Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title