Haberler

Miraç Kandili

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: "Allah'a yükselmenin yolu, hırs ve intikamdan, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah'ın yoluna girmektir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Allah'a yükselmenin, hırs ve intikamdan, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah'ın yoluna girmek olduğunu, Türkiye'de ise son günlerde kin ve nefret tohumları ekmek isteyen güçlerin bulunduğunu belirterek, "Alevi kardeşlerimizi sokağa dökmek isteyen güçlerin amacı Okmeydanı'ndaki hadiseler gibi üzücü olayları tüm Türkiye'ye yaymak ve yükselen Türkiye'nin önünü kesmektir. Bu oyuna gelmemeliyiz. Hepimizin aynı gemide aynı istikamete doğru gittiğini unutmamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Kapusuz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, bu gecenin tüm Müslüman alemi için çok mübarek olduğunu, Miraç gecesinin Hazreti Muhammed'in bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına geldiğini anımsattı.

Miracın, "Allah'ın sonsuz gücüne ve kudretine yapılan şahitlik" olarak tanımladığını kaydeden Kapusuz, "Miraç, bir arınma ve Allah'a yükseliştir. Allah'a yükselmenin yolu, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah'ın yoluna girmektir. İşte bu Miraç değerlerinin tersine, son günlerde ülkemizde kin ve nefret tohumları ekmek isteyen güçlerin olduğu görülmektedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık güçlerin, 80 öncesi sağ-sol, 80 sonrası Türk-Kürt ayrımı üzerinden şiddeti körüklediğine, bugün de Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışıldığına işaret eden Kapusuz, gençlerin sokağa sürüldüğünü, onların kanı üzerinden siyaset yapıldığını ve Türkiye'nin istikrar, huzur ve barış ortamının bozulmak istendiğini vurguladı.

Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Alevisi ve Sünnisiyle Türkiye'nin herkesin ülkesi olduğuna dikkati çeken Kapusuz, şu değerlendirmeleri paylaştı:

"Kavganın, çekişmenin ve husumetin değil, sevginin, barışın ve hoşgörünün hakim olması gereken manevi iklimi yüksek bir coğrafyada yaşıyoruz. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. 1980 öncesinde, bir silahı solcunun eline, diğer silahı sağcının eline verdiler, kardeşi kardeşe vurdurdular ondan sonra da ülkede anarşi var diyerek emirlerindeki darbecilere darbe yaptırıp gençleri dar ağaçlarına gönderdiler. Ne oldu? Olan yine gençlerimize ve evlatlarımıza oldu, Türkiye'ye ve onun geleceğine oldu."

-"Sağduyulu Alevilerin bu hadiselere iştirak etmeyeceğine inanıyorum"

Bugün de Aleviler üzerinden sokakların karıştırılmak istendiğini kaydeden Kapusuz, şu ifadeleri kullandı:

"Sağduyulu Alevi kardeşlerimizin bu hadiselere iştirak etmeyeceğine inanıyorum. Zira Alevi kardeşlerimiz biliyor ki geçmişte Alevilere yönelik yapılan ayrımcı politikaları AK Parti reddetmiştir. İlk defa AK Parti döneminde Alevi kardeşlerimizin sorunları en üst düzeyde ve en katılımcı şekilde tartışılmış ve istişare edilmiştir. Ateist Alevilik, Ali'siz Alevilik gibi nifakları sokmak isteyen devletlere yani dış güçlere hep birlikte diyelim ki 'Hele siz çekilin bir aradan! Bizim Anadolu'daki Alevi kardeşlerimizle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok'.

Alevi kardeşlerimizi sokağa dökmek isteyen bu güçlerin amacı Okmeydanı'ndaki hadiseler gibi üzücü olayları tüm Türkiye'ye yaymak ve yükselen Türkiye'nin önünü kesmektir. Bu oyuna gelmemeliyiz. Hepimizin aynı gemide aynı istikamete doğru gittiğini unutmamalıyız."

Okmeydanı'nda hayatını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Kapusuz, "Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması ve gençlerimizin ölmemesi için bu kandil gecesi dualarımızı eksik etmeyelim" değerlendirmesini yaptı.

Kapusuz, Mavi Marmara saldırısında yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Süleyman Uğur Söylemez'e de rahmet diledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Kandil Dağı Okmeydanı Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title