Haberler

Mimarsinan Kreş Binası Hızla Yükseliyor

Yıldırım Belediyesi'nin Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kazandıracağı kreşin inşası hızla devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi tarafından öncelikli hizmet grubu olarak belirlenen çocukların gelişimine katkı sağlamak adına yapımı devam eden Mimarsinan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreşi hızla yükseliyor.

Maliyeti 1 milyon TL'yi geçen ve yüksek standartlara sahip eğitim kurumu olacak kreş, tamamlandığında Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin uzun yıllardır devam eden sıkıntısına çare olacak. Toplamda bin 530 metrekarelik alanda hizmet verecek modern binanın içerisinde 5 adet oyun ve etkinlik odası, emekleme odası, emzirme odası, sağlık odası ve 2 adet uyku odası yer alacak.

'GELECEĞİMİZİ SAĞLAMA ALIYORUZ'

Yapımı devam eden kreş binasının inşaatında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kreşin tamamlandığında bölgeye artı değer katacağını söyleyerek, "Ülkenin güçlenmesi çocukların alacağı sağlam temellere dayanan bir eğitimle mümkün olabilir. Geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri ve devlet yöneticileri bugünün çocukları arasından çıkacak. Her alanda donanımlı bireyler yetiştirerek güçlü Yıldırım'ı ve güçlü bir ülkeyi inşa etmeyi amaçlıyoruz" dedi. Okul öncesi eğitimin çocuk gelişiminde önemli pay sahibi olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, "Temel eğitim safhasında hizmet verecek bölgesel kreşlerimizde aile sıcaklığı oluşturarak anne baba şefkatini aratmayacağız" diye konuştu.

ŞERAFETTİN ATALAY'IN ADI YAŞATILACAK

Yıldırım'a hizmet için göreve talip olduklarında hazırladıkları İdeal Şehir Yıldırım'a 100 adım vizyonu kapsamında verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın tam donanımlı bireyler olarak yetişmesinin ilk adımı bu kreşler olacak. Bununla birlikte kadınların istihdama dahil olabilmesi adına kreşler çok önemli. Bunları göz önünde bulundurarak ilçemize bölgesel kreşler yapıyoruz. Ayrıca kreşin yapımı konusunda belediye başkanlığına aday olduğum dönemde sağlık çalışanlarına verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Öte yandan Başkan İsmail Hakkı Edebali, yapımı 2018'de tamamlanacak kreş binasına, yakın zamanda vefat eden Yıldırım Belediye Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Şerafettin Atalay'ın adının verileceğini söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Binali Yıldırım Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title