Haberler

Milletvekili Budak'tan Köy Koop Ziyareti

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak,

AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak,

"Edirne'de tarımsal üretimin değerini 3 kat artırdık" dedi.

Budak, Köy Koop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Erken'i ziyaret etti.

Budak, ziyarette yaptığı konuşmada, seçimden seçime bölgesine gelmediğini, Edirne'de gitmediği, basmadığı taş, toprak kalmadığını belirtti.

İşini severek yaptığını, Edirne için projeler ürettiğini ve üretmeye de devam ettiğini vurgulayan Budak, "Ağaç kabuğundan çıkıp Necdet Budak olmadım. Ben tırnaklarımla kazıyarak buraya geldim" dedi.

AK Parti'nin ideolojik bir parti değil, kitle partisi olduğunu ifade eden budak, 24 saat Edirne ve Türkiye için çalıştığını bildirdi.

AK Parti hükümetinin tarıma, hayvancılığa çok önem verdiğini ve desteklemeleri artırdığını vurgulayan Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Edirne'de 2002 yılında çiftçimize 32 milyon lira destek verdik. 2010 yılında ise 120 milyon lira destek verdik. Edirne'deki bütün çiftçilerimiz bir araya gelip bitkisel ya da hayvansal üretimden elde ettikleri tarımsal değer 600 milyon lira iken, bu değer 2009 yılında 1,8 milyar liraya çıktı. Biz tarımsal üretim değerini tam olarak 3 kat artırdık. Ayçiçek primini, 8,5 kuruştan almışız, 23 kuruşa çıkarmışız ve ayçiçeğinde yaklaşık 3 kat pirim artışı sağladık. Ayçiçeği prim ödemeleri 2002 yılında 9,4 milyon lira iken 2010 yılında 43 milyon liraya çıkarak, toplamda 6 kat arttı.

Tahıllarda verimi artırmak amacıyla prim desteğine girdik. Bu prim sistemi uygulamasıyla Edirne'de ayçiçeğinde yüzde 27, buğday üretiminde yüzde 24, çeltik üretiminde ise 172 bin tonlardan 300 bin tonlara kadar geldik. Durum böyle olunca üretim artışımız yaklaşık olarak ayçiçeği ve çeltikte 2 kat artmıştır. Çiftçilerimiz, bütün bu desteklemelere rağmen haklı olarak gübre ve mazottan şikayetçiler ve kesinlikle haklılar. Yüzde 90 dışarı bağımlı olan ürünler var. 2003-2010 yılları arasında 61,5 milyon lira Edirne'ye mazot desteği verdik. 2005 ve 2010 arası gübre desteği başladı. 44 milyon lira gübre desteği verdik.

Tarım kredi kooperatifleri aracılığıyla Edirne'de kullanılan kredi, 2002 yılında 6,8 milyon lira, 2010 yılında ise 96 milyon liraya çıktı. Edirne'de Ziraat Bankası aracılığıyla 2002 yılında kullandırılan kredi 4,3 milyon lira. 2010 yılında ise 151,4 milyon liraya çıktı. Yani 35 kat arttı. Makine ikmal alımlarında ise Edirne'de 603 yatırımcıya 2,9 milyon lira hibe verdik. Kırsal kalkınma yatırım projelerinde ise Edirne'de 15 projeye 2,8 milyon lira hibe desteği verdik. Hayvancılığa da önemli bir destek veriyoruz. 2002 yılında 2,3 milyon lira destek verildi. Bu 2010 yılında ise 22,5 milyon liraya çıktı. Yani 10 kat arttı."

Köy Koop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Eken de birliklerine bağlı 179 köyde toplam 219 kooperatif üyesi olduğunu söyledi.

Hükümetin yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Erken,

"Biz Edirne Milletvekili Necdet Budak'tan memnunuz"' dedi.

Kurum olarak siyaset yapmadıklarını anlatan Erken, şöyle devam etti:

"Bizim kurumda her partiden üye var. Ortaklarımızın sorunlarını çözmek için milletvekillerimizi rahatsız ediyoruz. Edirne için destekler aktarıldı ama yine de yapılması gerekenler var. Edirne'de tarıma hizmet edenleri sırtımızda taşırız. Her milletvekili adayı gelsin bizleri ziyaret etsin, projelerini açıklasın. Bizim problemlerimiz var. Et, süt, toplulaştırma gibi. Çiftçinin cebine giren paranın artırılması lazım."

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title