Haberler

Milletvekili Alaettin Güven'den 'TOKİ' Açıklaması

AK Parti Kütahya Milletvekili Alaettin Güven, Hükümetin Konut Meselesini Çözmekte Israrlı Olduğunu Söyledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Alaettin Güven, hükümetin konut meselesini çözmekte ısrarlı olduğunu söyledi.

AK Parti Hükümeti'nin herkesi konut sahibi yapmayı amaçladığını belirten Alaettin Güven, "Devlet, şehirlerin özelliklerini ve çevre şartlarını gözeten bir planlama çerçevesinde, konut ihtiyacını karşılayacak tedbirleri alır, ayrıca toplu konut teşebbüslerini destekler ifadesiyle bu konuya büyük önem vermektedir. TOKİ, kuruluşundan AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar geçen 19 yıllık sürede, yaklaşık 944 bin konutun üretimine kredi sağlanmış, kendi arsaları üzerinde 35 bin 293 konut üretilmiştir. AK Parti iktidarı konut sorununun çözümünün yanı sıra ekonominin canlanması, üretimin artırılması ve işsizliğin azaltılmasını hedeflemiştir. Şu anda TOKİ konutları inşaatlarında doğrudan 400 bin, dolaylı olarak da 400 bin olmak üzere 800 bin kişi istihdam edilmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan 2 milyon 500 bin konutun ilk planda yüzde 10'unun karşılanması hedeflenmiş, halkın konut sahibi olması desteklenmiştir. Bugüne kadar 81 il ve bu illere bağlı ilçelerde 400 bin konutluk program yapılmış, 2007 yılı sonuna kadar ise 250 bin konuta başlanılması ve büyük bir bölümünün tamamlanması hedeflenmiştir. Bu kapsamda, 2006 sonu itibarıyla 81 il ve 251 ilçede 599 şantiyede 217 bin 390 konutun ihaleleri tamamlanmış ve büyük bir kısmının inşaatları başlatılmıştı. Bu konutlardan yaklaşık 100 bini tamamlanma aşamasında olup, 2006 sonuna kadar 100 bin konutun tamamlanması planlanmaktadır. Konutların yanı sıra 250 okul (6 bin 338 derslik) derslik, 39 spor salonu, 174 ticaret merkezi, 7 hastane, 42 sağlık ocağı, 33 kütüphane, 146 ibadethane ihaleleri gerçekleştirilmiş, inşaatlarına başlanmıştır. AK Parti iktidarının Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında, belediyelerle işbirliği halinde, Cumhuriyet tarihinde ilk defa büyük çaplı ve hızlı bir kentsel dönüşüm çalışmaları başlatılmıştır" dedi.

Güven, TOKİ'nin Kütahya Belediyesi ile 500 konutluk gecekondu dönüşüm protokolü imzalandığını ifade etti.

(HE-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title