Haberler

Meşale Taşıyıcıları Belirlendi

2012 Londra Olimpiyatları öncesinde, Samsung Electronics sponsorluğunda İngiltere ve İrlanda'da düzenlenecek Olimpiyat Meşale Koşusu'nda ülkemizi temsil edecek Meşale Taşıyıcıları, Samsung Türkiye tarafından düzenlenen basın toplantısı ile...

2012 Londra Olimpiyatları öncesinde, Samsung Electronics sponsorluğunda İngiltere ve İrlanda'da düzenlenecek Olimpiyat Meşale Koşusu'nda ülkemizi temsil edecek Meşale Taşıyıcıları, Samsung Türkiye tarafından düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Olimpik Meşale Koşusu'nda Türkiye'yi aralarında; sinema ve dizi oyuncusu Meltem Cumbul, Türkiye'yi Kış Olimpiyatları'nda temsil eden ilk Türk Bayan Sporcu Kelime Aydın Çetinkaya, gazeteci ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Şelale Kadak, Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarışları'nın iki sene üst üste şampiyonu olan Milli Yüzücü Hasan Emre Muşluoğlu, gazeteci, televizyoncu ve Hürriyet Gazetesi Kelebek eki köşe yazarı Cengiz Semercioğlu, Mor ve Ötesi Grubu'nun solisti Harun Tekin'in de bulunduğu 12 kişi temsil

edecek.

Londra 2012 Olimpiyatları ve Meşale Koşusu'nun küresel destekçilerinden olan ve "Herkes için Olimpiyatlar" mesajını yaymayı amaçlayan Samsung Electronics, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde, Olimpiyat Ateşini taşıyacak koşucuları, topluma katkı sağlayarak fark yaratan ve bu bağlamda "Olimpik Ruh"a sahip, örnek bireyler arasından seçerek belirledi.

Olimpik Meşale Koşusu İngiltere'deki 70 günlük yolculuğuna 19 Mayıs 2012'de başladı. Koşu sırasında 8.000 millik bir güzergah üzerinde 1.000'den fazla şehir, kasaba ve köyden geçecek olan Olimpiyat Meşalesi 27 Temmuz'da Londra'daki Olimpiyat Stadyumu'nda yapılacak açılış törenine ulaşacak ve Olimpiyat Oyunları'nın resmi başlangıcını sembolize edecek. Türk kafile 18 Haziran tarihinde İngiltere'nin York kentinde yapılacak koşuda ülkemizi temsil edecek.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Samsung Electronics Türkiye Başkanı SungYong Hong, ve Türkiye'yi temsil edecek Meşale Taşıyıcıları'nın katılımı ile gerçekleşen basın toplantısında; Samsung Electronics Türkiye Başkanı SungYong Hong Olimpiyat Oyunları'nın Dünyadaki en büyük destekçilerinden biri olarak bu seneki hedeflerinin Olimpiyat Oyunları'nı 'Herkesin Olimpiyat Oyunları' yapmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu hedef ile çıktığımız yolda bugün 12 Meşale Taşıyıcısı'nı size tanıştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Meşale Taşıyıcılarımızı belirlerken hayatta fark yaratarak topluma değer katan, ürettikleri ile öne çıkan, sosyal duyarlılığı yüksek, yurt içinde ve dışında ülkemizi başarı ile temsil eden, topluma, özellikle de genç nesillere

örnek teşkil eden kişileri hedefledik. Umuyor ve inanıyoruz ki, Olimpiyat coşkusunu özellikle de ülkemizi temsilen yaşayacak olmak, hepsi kendi alanında önemli işlere imza

atmış ve fark yaratmış Meşale Taşıyıcılarımız için de özel bir deneyim olacak. Samsung olarak bu coşkunun bir parçası olmaktan ötürü büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

"İSTANBUL İLK KEZ OLİPMİYATLARA BU KADAR YAKIN"

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, geçtiğimiz hafta Kanada'da yapılan Uluslararası Olimpiyat Komitesi toplantısında, İstanbul'un Buenos Aires'te yapılacak genel kurulda aday olması için oylama alınması kararı alındığını söyledi. Bunun İstanbul için bugüne kadar ki en önemli fırsat olduğunu belirten Erdener, "İlk kez İstanbul, olimpiyat oyunlarına bu kadar yakın. Bunu mutlu sonuca döndürmek hepimizin elinde. Bizim için en önemli destek sokaktaki insanımızdan olacak. Bu desteği yüzde 80

oranlarında sağladık. Bize en yakın rakip şehirlerde yüzde 40'larda seyrediyor" diye konuştu. Olimpiyatları özellikle ilköğretim çağındaki çocuklara aşılamak amacıyla bir proje başlattıklarını ifade eden Erdener, "Bu proje çerçevesinde 650 bin çocuğumuzu olimpik değerlerle buluşturduk. Bu sayıyı yıl sonu itibariyle 1 milyona ulaştırmayı hedefliyoruz. Ülke nüfusunun neredeyse yarısı aktif genç kuşaktan oluşuyor. Bu da 2020 Olimpiyatları'nın Türkiye'ye gelmesi için en önemli argümanlarımızdan birisidir" dedi.

Meşale Taşıyıcıları'na başarılar dileyen Erdener, "Onların taşıyacakları ateşin altında sporcularımızın en iyi sonuçları elde ederek, ülkemize madalyalar kazandırması temenni ediyorum" diyerek sözlerine son verdi.

"ARTIK DENGE SAĞLANMALI"

Konuşmaların ardından Meşale Taşıyıcıları görüşlerini ifade ettiler. Mor ve Ötesi'nin solisti Harun Tekin, Türkiye'de halen futbolun en çok takip edilen spor olduğunu aktardı. Olimpiyatların bu dengenin sağlanması için önemli bir role sahip olduğunu dile getiren Tekin, az bütçelere sahip olimpik sporcuların futboldaki başarılardan daha büyük başarılara imza attıklarını da dikkat çekti.

"MEŞALEYİ A MİLLİ BAYAN VOLEYBOL TAKIMI İÇİN TAŞIYACAĞIM"

A Milli Bayan Voleybol takımının Londra 2012 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edeceğini hatırlatan ünlü oyuncu Meltem Cumbul ise "Ben meşaleyi onlar için taşımak istiyorum" dedi. Çocukluğundan bu yana olimpiyat oyunlarını izlediğini kaydeden Cumbul, kadınların olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi temsil etmisinin önemli olduğunu vurguladı. Toplantıda Meşale Taşıyıcılarına Samsung'un Olimpiyat Telefonu Samsung Galaxy SIII de hediye edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Meltem Cumbul Samsung Londra Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title