Haberler

Mersin: "Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı" Kutlamaları

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (Mesob) Başkanı Talat Dinçer, Ahilik Kültürünün Güzel Ahlak ve İnsani İlişkilerin Öğretildiği Bir Felsefenin Ürünü Olduğunu Söyledi.

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, Ahilik kültürünün güzel ahlak ve insani ilişkilerin öğretildiği bir felsefenin ürünü olduğunu söyledi.

Bu yıl 13.'sü kutlanan "Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı" kapsamında, MESOB ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden oluşan heyet, Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti. Ahilik geleneğinden kısa kesitler sunan Birlik Başkanı Dinçer, Ahi Evran'ın dericilik mesleği ile başlayıp 82 mesleği birleştirerek bu yapıyı oluşturduğunu vurguladı. Dinçer, bu oluşumun sadece bir meslek yapısı olmadığını, güzel ahlak ve insani ilişkilerin öğretildiği bir felsefenin ürünü olduğunu ifade etti.

Vali Hüseyin Aksoy da esnaf ve sanatkarlar için büyük anlamı olan Ahilik kurumunun yaşatılmasına ve bundan sonraki kuşaklara aktarılmasına gayret edilmesi gerektiğini kaydetti. MESOB'un böylesi organizasyonların içerisinde bulunmasının kültüre sahip çıkarak yaşatma adına önem taşıdığını ifade eden Aksoy, "Temel ilkesi akıl, ahlak, bilim ve çalışma esasına dayanan Ahilik kültürünü yaşatma ve toplumla paylaşma adına başlattığınız bu çalışmalardan dolayı sizleri kutluyorum. Temennimiz, toplumun temel yapı taşı olan esnaf ve sanatkarlarımızın daha iyi şartlarda, daha iyi ekonomik koşullar içerisinde çalışmalarını sürdürmeleridir" dedi.

Heyetin ziyaretleri, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nın ardından Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title